Mutluluğa Odaklan projesi devam ediyor

ODAK Okulları öğrencileri, geçtiğimiz günlerde okullarının başlatmış olduğu Mutluluğa Odaklan projesinin ikinci basamağında yılbaşı hediyelerini, kronik hastalıkları sebebiyle tedavi gören arkadaşları için topluyor.

Mutluluğa Odaklan projesi devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ODAK Okulları, sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ODAK Okulları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri tarafından geniş kapsamlı olarak faaliyete geçirilen “Mutluluğa Odaklan” projesi ikinci basamağı ile devam ediyor.

“Mutluluk Kurabiyeleri” ile başladılar

ODAK Okulları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri; Mutluluğa Odaklan projesi kapsamında 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Silivri sahilinde “Mutluluk Kurabiyeleri” dağıtmıştı. “Kurabiyeleri alabilmenin tek şartı gülümsemek” diyen ODAK Okulları öğrencilerini çok sayıda vatandaş da desteklemişti.

Projenin ikinci ayağı: Kardeşlik

Mutluluk kurabiyelerinin ardından Mutluluğa Odaklan projesinin ikinci ayağı da geçtiğimiz hafta itibari ile hayata geçirildi. Türkiye genelinde sosyal sorumluluk projesi yürüten Leyla’dan Sonra ekibi ile proje ortaklığı yapan ODAK Okulları, kampüs içerisinde oluşturulan “Leyla’dan Sonra Kumbarası” ile yılbaşı hediyelerini Türkiye’nin dört bir yanında kronik rahatsızlıklarından dolayı tedavi gören arkadaşları için topluyor. ODAK Okulları öğrenci ve velilerinden gelen hediyelerin toplanacağı “Leyla’dan Sonra Kumbarası” projeye destek vermek isteyen herkes için açık durumda.

Kır: Merhamet ve vicdan sahibi bireyler yetiştirmek istiyoruz

Proje hakkında bilgi veren ODAK Ortaokulu Müdürü Cenk Kır, “Projemiz ile öğrencilerimize iş birliği, sorumluluk, farkındalık değerlerini kazandırırken onların merhamet ve vicdan sahibi bireyler olmasını amaçlıyoruz. Biz şunu iyi biliyoruz ki vicdan ve merhamet sahibi olmadan bilgi sahibi olan bireyler, dünyamıza en büyük zararı vermeye aday kişilerdir. Biz ODAK Okulları olarak bu adayları yetiştirmek yerine dünya düzeninde yardımlaşma ve iş birliğinin önemli temsilcilerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu projemiz de amaçlarımıza ulaşmak adına ODAK Okulları ailesinin her bir ferdi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bir proje. Bizlere destek olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Balaban: 'Mutluluğun Mimarı olmaya adayız

Mutluluğa Odaklan projesinin ikinci basamağı olan Kardeşlik teması ayağını yürüten ODAK Okulları Türkçe Öğretmeni Eyüp Can Balaban da projenin okul bünyesinde sınırlı kalmasını istemediklerini belirtirken proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Projemiz, Türkiye’nin dört bir yanında hastalıklarla mücadele eden çocuklara destek olan Leyla’dan Sonra ekibi ile iş birliği içerisinde yürütülmektedir. Biz öğrencilerimizle birlikte hastalıklarla mücadele eden çocukların yalnızca yüzlerinde değil yüreklerinde de tebessüme vesile olmak istiyoruz. Onların minicik dileklerini yerine getirebilmenin hazzını yaşamak istiyoruz. Bu projemizi de yalnızca okulumuz sınırları içerisinde tutmak istemiyoruz. Silivri genelinde projeye destek olacak, bizimle birlikte Leyla’dan Sonra ekibine omuz verebilecek yürekleri de okulumuza bekliyoruz.  25 Aralık tarihine kadar okulumuz kampüsünde yer alacak “Leyla’dan Sonra Kumbarası” hediyelerini bekliyor olacak.”