Odak Okulları Eğitime start verdi

Odak Okulları Silivri Kampüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına muhteşem bir açılış ile start verdi.

Odak Okulları Eğitime start verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış töreninde velilerin ve öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Muhteşem bir kampüsle eğitim hayatına başlayan Odak Okulları Silivri Kampüsü açılışında konuşan Odak Okulları Genel Müdürü Fevzi Babalık;

"Odak Okulları yöneticileri, öğretmenleri, çalışanları olarak bizler, bu kurumda çalışmanın mutluluğu ve huzurunu yaşarken yeni eğitim öğretim yılına başlamanın da heyecanı içindeyiz. Sizlerin de bir başlangıç heyecanı içinde olduğunuzu biliyoruz. Çocuklarımızın çağdaş, toplum içinde yararlı ve gönül doyurucu bir ömür sürmeleri hepimizin arzusudur. Çocuklarımızın bunu sağlayacak gereksinimlerle donatılması için Odak Okulları olarak yeni bilgi ve toplumsal değişimle olabildiğince yan yana ilerleyerek Atatürk’ün ilkeleri ve manevi mirasını koruyup akıl ve bilimin ışığında onları “KİDEA EĞİTİM MODELİ” ile geleceğe hazırlamanın haklı onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Odak Okulları Eğitime start verdi

Bu yıl, önceki yıllardan farklı olacak. Okulumuz; yenilikçi ve öncü yaklaşımlarla sürdürülebilen inovasyonu esas alan, proje tabanlı, duygusal ve sosyal bütünlüğü sağlayabilen, bilgiyi içselleştiren 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap veren bir anlayışla fark yaratacak eğitim anlayışını çocuklarımıza sunmaktadır.

Ebeveynler eğitim-öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okul başarısını belirleyen faktör sadece zekâ değil, anne-baba yaklaşımı ile de ilgilidir. 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Batı’da yoğun olarak tartışılan etkili okul anlayışının temelinde, tüm öğrencilerin öğrenebileceği, tüm öğretmenlerin de öğretebileceği varsayımı yatmaktadır. Ancak etkili okuldaki öğretimin veli, yönetici, öğretmen, öğrenci vb. tüm ilgililerin koordineli ve etkili çabalarının ortak ürünü olduğu ileri sürülmektedir. Veli katılımı, öğrenci başarısını gerçekleştirebilmek için okuldaki öğrenimi tamamlayıcı ve destekleyici bir faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Çocuğun eğitiminde sorumluluğu bulunan okul kurumunun varlığı giderek gelişmesine karşılık, bu durum ailenin yeni sorumluluklar üstlenmesini de beraberinde getirmiştir. Bu konuda ortaya çıkan en önemli sorumluluk da çocukların eğitiminde okul ile sıkı bir işbirliği içinde olma sorumluluğudur.

Odak Okulları Eğitime start verdi

Bizler “ODAK OKULLARI” olarak okul-veli ilişkisinin öneminden dolayı ve bu ilişkiyi arttırmak amacıyla, genel kurallar ve merak edebileceğiniz konular hakkında bilgi veren “Öğrenci-Veli Okul Rehberi” kitapçığını siz değerli velilerimize rehberlik etmesi amacıyla hazırladık.

Veli-okul iletişiminin sağlam temellere oturtulabilmesi için olmazsan olmaz kabul ettiğimiz, velinin okulu tanıma sürecinin ilk adımı olan bu kitapçığı öğrencimizle incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Sizden beklentimiz, çocuğunuzun mutlu, başarılı, sosyal ve duygusal alanlarını keşfetmek için bizimle birlikte hareket etmeniz, hayallerinizi ve endişelerinizi öncelikle bizimle paylaşmanızdır.

2017-2018 Eğitim-öğretim yılının okulumuza, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım." şeklinde konuştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından minik öğrenciler bir gösteri yaptı. 8. Sınıf öğrencilerinin Odak Okulları Marşı okunmasının ardından tören sona erdi.

Gazetesilivri.com

Odak Okulları Eğitime start verdi