Öğrenciler 7 bölgeyi tanıdı

Silivri Şehit Olcay Özcan İlkokulu'nda yapılan etkinlik ile Türkiye'nin 7 bölgesini konu alan kültürel çalışma kapsamında okul koridorlarında 'medeniyet sokağı' oluşturuldu.

Öğrenciler 7 bölgeyi tanıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kadıköy Şehit Olcay Özcan İlkokulu’nda, Türkiye’nin kültür coğrafyasını anlatmak amacıyla “7 bölge Türkiye” adlı etkinlik düzenlendi.

Öğrenciler 7 bölgeyi tanıdı

Öğretmen ve veliler tarafından yapılan çalışma ile okul koridorları adeta medeniyet sokağına dönüştürüldü. Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu yörelerine ait çalgı aletleri, kıyafetler ve yemekler hazırlanan etkinlik büyük beğeni topladı.

Öğrenciler 7 bölgeyi tanıdı

Silivri’nin merkeze uzak köy mahallelerinden biri olan bin 500 nüfusluk Kadıköy’de ilk defa bir kültür etkinliği düzenlendiğini belirten Okul Müdürü Osman Akgül, “Silivri okulları arasında ilk defa geniş kapsamlı bir kültür etkinliği düzenledik. Kıyafetlerden yöresel çalgı aletlerine kadar en ince detaya yer verildi.

Öğrenciler 7 bölgeyi tanıdı

Öğrencilerimizin yanı sıra köy sakinleri Türkiye’nin kültür zenginliğini bizzat gördüler. Özellikle bazı kıyafetlerin eski zamanlarda ne kadar ihtiyaç duyulan bir eşya olduğu öğrencilerimize anlatıldı. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Pınar Bekar ise yaklaşık 3 ay süren bir hazırlığın ardından medeniyet sokağı oluşturduklarını belirtti. Türkçe öğretmeni Oğuz Özkan da, öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayan medeniyet sokağında uygulamalı olarak kültür miraslarının sergilendiğini belirtti. Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Alpay Yavuz ve Erdal Aslan tarafından açılış kurdelesi kesilen kültür sokağı renk görüntülere sahne oldu.

Silivriden.com