Öğrenciler 'Silivri Masalı'nı yaşattılar

Silivri Hasan Özvarnalı İlkokulu öğrencileri hazırlamış olduğu 'Silivri Masalı' isimli gösterileriyle, Silivri'de unutulmaya yüz tutan örf ve adetleri izleyenlere yeniden yaşattılar.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öğrenciler 'Silivri Masalı'nı yaşattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul bahçesinde düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Milli Eğitim Şube müdürü Murat Karipçin, Siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, okul müdürleri ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“Masallar bir ulusun en eski kültürel sözlü ürünleridir”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdiresi Tuğba Seymen açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Seymen “Okulumuzun değerleri öğretmenleri, öğrencilerimiz ve velilerimizin emeğiyle ortaya çıkan Silivri sevgisiyle hazırladığımız bir Silivri Masalına hepiniz hoş geldiniz.”diyerek başladığı konuşmasında, O masalları önce büyükler yüzyıllarca yaşar ve ne sonunda yazıya dökerler. Masallar bir ulusun en eski kültürel sözlü ürünleridir. Masallar iyiliğin, güzelliğin, hayallerimizin ve ideallerimizin çocuklarımıza aktarıldığı dilden bir köprüdür. Bugün burada göreceğiniz, duyacağınız, tadacağınız her şey Silivri’nin dünü ile bugünü arasında bu köprünün kurulması için yapıldı ve bu sebeple de adı bir Silivri Masalı oldu”dedi.

“Gençlik bir ülke için çok önemli bir kuvvettir”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu da yaptığı konuşmada “Silivri’miz, gerçekten diğer ilçelere göre gerek okul sayısı bakımından gerek öğrenci sayısı bakımından büyük bir farklılık göstermekte. Ve bizlerde yöneticiler olarak bu farklılığı faydaya dönüştürme peşindeyiz. Evet, az önce dediğim gibi aydınlık yarınlarımızı oluşturan çocuklarımız. Çok güzel bir projeye imza atmışlar. Hasan Özvarnalı Okulu Silivri’mizin en kültür okullarından bir tanesi. Tabii ki bütün okullarımız değerli bizim için fakat böyle bir hafızayı canlandırdıkları için gelenek ve göreneklerimizi, örf ve adetlerimizi bizlere yaşatma fırsatı verdikleri için ben başta okul müdürümüze ve çok değerli emeği geçen bütün aile birliği yönetimine, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü gelenek ve göreneklerimiz bizi biz yapan değerlerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Gençlik bir ülke için çok önemli bir kuvvettir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik ise o ülkenin umudunu oluşturur” diyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımız gerçekten seyir zevki güzel bir gösteriye imza atacaklarını şimdiden hissediyorum ve görüyorum “dedi.

“Silivri de yaşamak bir ayrıcalıktır”

Silivri de yaşamak bir ayrıcalıktır diyerek konuşmasına başlayan Silivri Kaymakamı Faruk BekarlarHem okul müdürümüze hem öğretmenlerimize hem az önce de katkılarının ifade edildiği velilerimize teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki sosyal etkinliğin düzenlenmesinde de bu sayacaklarım bir araya gelerek bu güzellikleri yapmışlar, birazdan hep beraber onları da izleyeceğiz. Silivri masalı diyince tabii Silivri’den bahsetmeden geçmek olmaz. Daha ilk geldiğim günlerde bunu görmüştüm. Ben onu biraz daha farklı bir alana taşıdım ve Silivri de yaşamak bir ayrıcalıktır dedim. Gerçekten dünyanın her yerinde güzellikler olabilir ama Silivri bundan birçoğunun bünyesinde yaşayanına bir ayrıcalık sunmaktadır. Bu bilinçle her zaman bu bilinçte olarak bunu kıymetini bilerek buna katkı sağlayarak Silivri de yaşamanın değerini artırmak için herkesin elinden geleni vatandaş olarak bu memleketin bir ferdi olarak yapması gerekiyor. Tabii bunu yaparken de Kadim kültürümüzün unsurlarını da zaman zaman bu tür etkinliklerle hem çocuklarımıza öğretmek, hem daha ileride ki nesillere için hatırlatmak ta önemli çünkü toplumlar kültürleriyle vardır. Bu açıdan bugün hepini bir arada bulunduğumuz güzel bir etkinliğini hep beraber izleyeceğiz, sergileyeceğiz. Katkı sağlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emek veren emekleriyle bu programa can veren çocuklarımı yürekten kutluyorum gözlerinden öpüyorum”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sahnelendi. Gösteri sonunda okul bahçesine kurulan stantlarda sergilenen Silivri motifleri izleyicilerin beğenisine sunuldu.