Öğrencilere Uygulamalı Doğa Eğitimi

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencilerine 13 – 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Uygulamalı Doğa Eğitimi verildi.

Öğrencilere Uygulamalı Doğa Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dupnisa Mağarası, Demirköy, İğneada Sahili, Longoz ve Istranca Ormanları, Demirköy Dökümhane, Dereköy Sınırı, Armağan Barajı, Alabalık Tesisleri gezildi.3 günlük eğitim boyunca öğrenciler doğa, mağara, göl, deniz ve ormanlar hakkında oldukça ilginç bilgiler edindi. Doğa eğitimleri eğitmen Aslıhan Dikmen ve Mete Arslan Konak tarafından yapıldı.
Eğitim koordinatörü Aslıhan Dikmen ‘’Başta Sayın Okul Müdürümüz Mustafa Elibol, müdür yardımcımız Umut Bayındır ve öğretmenlerimiz Zeliha Keskin, Ali Ay ‘a böyle güzel bir projeye destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimin böyle güzel bir projede yer alması beni çok mutlu etti. Doğa eğitiminin amaçlarından biride, öncelikle doğaya ve çevre sorunlarına duyarlı ve bunların çözümünde görev almaya istekli bireyler yetiştirmektir.’’ dedi.
Yıldız Dağları Doğa Eğitim merkezinde konaklayan öğrenciler eğitim merkezinde de çeşitli etkinlikler yaptı. Eğitimin sonunda öğrencilere ve görevli öğretmenlere ´´Doğa Kâşifi ´´ adlı sertifika verildi. Sertifika töreninin sonunda konuşma yapan eğitmen Mete Arslan Konak ‘Bugün burada eğitim gören Doğa Kâşiflerimiz; minik öğrencilerimizin doğaya farkındalığının arttığını düşünüyorum. Umarım gelecek nesillere güzel şeyler katmışızdır. Bu tarz doğaya farkındalık projelerinin artmasını diliyorum ve emeği geçen herkesi kutluyorum ‘’dedi.