Öğretmenler Günü Kutlaması salon programıyla devam etti

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonu'nda Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

Öğretmenler Günü Kutlaması salon programıyla devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonu’nda Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Öğretmenler Günü Mesajı”nın okunmasıyla devam etti. Mesajın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ay’ın konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu öğretmeni Öznur Bayrakdaroğlu bir konuşma yaptı.
 
Stajyerliği biten öğretmenler yemin etti
Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayarak adaylıkları bu sene kaldırılan Öznur Bayrakdaroğlu, Nazlı Özen, Esra Topçular, Emine Sevgili Eker, Sümeyye Asri Sever, Büşra Van’ın yemin töreni gerçekleştirildi.
 
Mecit Albayrak veda etti
Programda emekli öğretmenler adına konuşmayı da İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini sürdürürken emekli olan Mecit Albayrak yaptı. Albayrak, birlikte çalıştıkları meslektaşlarına ve mesleğine veda ederken, duygusal anlar da yaşandı. Albayrak’ın konuşmasının ardından salonda bulunan ve bu sene emekli olan diğer öğretmenlerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay tarafından kendilerine verilen çiçekleri kabul etti.
 
Kupa töreni de gerçekleştirildi
Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvada dereceye giren okulların yöneticilerine kupaları da Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu tarafından takdim edildi. Turnuvada birinciliği Çizgi Koleji elde ederken, Ertuğrul Gazi Ortaokulu ikinci, Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü ve Akören Ümit Aksan İlkokulu dördüncü oldu.
 
Derya Yaran’dan “Öğretmen” kısa filmi
Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Yaran tarafından hazırlanan ve Silivri’nin tanıdık simalarının yer aldığı “Öğretmen” kısa filmi de keyifle izlenirken, katılımcıların takdirini kazandı.
 
Öğretmen ve öğrencilerden keyifli gösteri
Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri de salonda hüzün ve eğlenceyi bir arada yaşattı. Şiir, müzik, folklor ve tiyatroyu bir arada sunan gösteride öğrenciler ve öğretmenler dakikalarca ayakta alkışlandı. Gösteri sonrası kutlama programı da sona erdi.

Eyüp Can BALABAN