banner1503
banner2254
banner2221

Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Hijyen Eğitimi
banner2250

Bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ortaokul öğrencilerine yönelik Gıda Güvenilirliği eğitimleri düzenlendiği bildirildi. Silivri Çağrıbey Ortaokulu ve Silivri Yunus Emre İmam Hatip Ortaokullarında düzenlenen eğitimlere yaklaşık olarak 300 öğrenci katıldı.


Eğitimlerde; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken nelere dikkat edilmelidir? gibi soruların cevapları verilirken eğitime katılan öğrencilerin de bilinçli birer tüketici olabilmelerini sağlamak amacıyla temel bilgiler, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı. Eğitim sonunda ise öğrencilerin katılımı ile seminer kapsamında anlatılan konular okul kantinlerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Oldukça verimli geçen seminerlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekti. Eğitimler ise Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Biriminde görevli resmi kontrol görevlileri Ümit Tosun ve Mehmet Gündoğdu tarafından verildi. Gıda güvenilirliği eğitimlerine önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de artan sayılarda devam edilmesinin planlanmakta olduğu kaydedildi.

Önerilen Haberler

Loading...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner948

banner2166