Permakültür Tasarımına Giriş Kursu Tamamlandı

Silivri Belediyesi Tarımsal faaliyetlere yönelik gerçekleştirdiği kurslara bir yenisini daha ekleyerek Permakültür Tasarımına Giriş kursu gerçekleştirdi.

Permakültür Tasarımına Giriş Kursu Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi bitki yetiştiriciliği faaliyetlerine yönelik kurslar vermeyi sürdürüyor. Modern tarım uygulamalarının kullanımına yönelik kurslara bir yenisi daha eklenerek başlatılan; gıda üretimi, arazi kullanımı ve topluluk inşa etmede sürdürülebilir, etik bir tasarım usulü kullanma anlamına gelen Permakültür Tasarımına Giriş Kursu tamamlandı. Silivri Belediyesi tarafından 30 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen Permakültür kursu, Dünya’da tanınan ilk uluslararası Arboretum (ArbNet) Akreditasyonuna sahip, Malva Permakültür Çiftliği’nin kurucusu Melike Müezzinoğlu ile ortaklaşa gerçekleştirildi. 10 saat teorik 2 saat uygulamalı olarak gerçekleştirilen kursun uygulamalı eğitimleri Malva Pernakültür Çiftliği’nde gerçekleştirildi. Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği çevre dostu tarımsal üretime yönelik kurslar devam edecek.

HANGİ KURSLAR VERİLDİ?

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’n de Arıcılık, Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliği, Organik Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık ve Mevsimlik çiçek yetiştiriciliği kursları veriliyor. Bu yıl bir yenisi daha eklenerek Permakültür Tasarımına Giriş kursu gerçekleştirildi.