Sertifikalı Kooperatifçilik ve Pazarlama Kursu Başlıyor

Silivri Belediyesi, üretimi yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla şimdi de Sertifikalı Kooperatifçilik ve Pazarlama Kursu başlatıyor.

Sertifikalı Kooperatifçilik ve Pazarlama Kursu Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde örnek ürün denemeleri yaparak, bölge çiftçisine yol göstermeyi ve tarım topraklarına sahip çıkmayı hedefleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, üreticiyi güçlendirmek amacıyla başlattığı sertifikalı eğitim programlarına bir yenisini ekledi. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Arıcılık, Süs Bitkileri ve Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık - Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği ve Organik Tarım kurslarıyla binlerce kişinin sertifika sahibi olduğu merkezde, şimdi de üretimi yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Sertifikalı Kooperatifçilik ve Pazarlama Kursu açılıyor.

IŞIKLAR: “KOOPERATİFLEŞMEK ÜRETİMDEN SONRAKİ EN ÖNEMLİ ADIM”

“Kooperatifler toplumsal kalkınmayı gelir adaleti içinde sağlayan modellerdir” diyen Başkan Işıklar: “Üretimi yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak açısından kooperatifçilik son derece önemli. Büyük üretim yapanlar kendi kendine pazarlama yapabilirler, şirket kurabilirler ama küçük üreticiler bunu kooperatifler ile yapmalı. Kooperatifler toplumsal kalkınmayı gelir adaleti içinde sağlayan modellerdir. Üretimi kitleselleştirerek herkesin ortak malı haline getirmiş ülkelerin, tarımdan elde ettiği zenginliği adaletle dağıtabildiğinin çok güzel örnekleri var. Kooperatifleşme dünyada yaygınlaşıyor. Kent ve kent çevresi tarımının; katma değeri yüksek ürünler yetiştirerek büyük bir refah yaratabileceğini ve yaşam biçimini değiştirebileceğini gördük. Daha fazlasını yapabiliriz. Kooperatifleşmeyi yaygınlaştırarak, tarımsal üretimi kitleselleştirmeyi ve bölge kalkınma yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

9 OCAK’TA BAŞLIYOR

Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ndeki eğitim binasında verilecek kurslar, haftada dört gün gerçekleşecek. 9 Ocak’ta başlayacak kurslar için kayıtlar Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 8 Ocak tarihine kadar alınmaya devam edecek.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Sertifikalı Kooperatifçilik ve Pazarlama Kursu, Namık Kemal Üniversitesi’nden Profesör Doktor Ömer Azabağaoğlu ve Doçent Doktor Gülen Özdemir tarafından verilecek.