Silivri Lisesi yıkılıyor!

1969 yılında yapımı tamamlanarak Eğitim öğretime başlayan ve bugüne kadar birçok değer yetişmesine ev sahipliği yapan Silivri Lisesi yıkılıyor.

Silivri Lisesi yıkılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1969 yılında yapımı tamamlanarak Eğitim –Öğretim hayatına başlayan, Silivri’de öğrenim gören birçok Silivrilinin hafızasında çok müstesna bir yere sahip olan ve sayısız değerlerin yetişmesine beşiklik eden Silivri Lisesi binası, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak.

Hızla gelişen ve büyüyen Silivri’nin tarihine yakışır yepyeni bir mimari ile yeniden yapılacak olan yeni Silivri Lisesi’nde 40 derslik,2 görsel sanat atölyesi,2 müzik atölyesi,2 adet teknoloji tasarım atölyesi bulunacak. Yeni binada ayrıca yaklaşık 300 kişi kapasiteli Avrupa standartlarında Konferans salonu, Kapalı spor salonu, Sergi salonu, Ana sınıfları ile kompleks bir bina yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlanacak.

Silivri Lisesi yıkılıyor

Tahmini yapım süresi 360 gün olarak belirtilen yeni okul binası inşaatı sürecinde Milli Eğitim Müdürlüğünce, Silivri Ortaokulu’nun tüm öğrencilerinin ve tüm öğretmen kadrosunun 1 yıl süre ile Gazi İlkokulu binasında ikili (sabahçı-öğlenci) Eğitim-Öğretime devam etmelerine karar verildi.  

Okul yöneticilerinden edinilen bilgilere göre ,”Silivri Ortaokulu bu bir yıllık misafirliği süresince Gazi İlkokulunda sabahçı olarak Eğitim-Öğretim hayatına devam edecektir. Silivri Ortaokulu velilerinin ve öğrencilerinin endişe edecekleri bir durum söz konusu değildir. Yaklaşık 1 yıl sonra Silivri Ortaokulu ilçemizin en modern ve en çağdaş eğitim donanımına sahip yeni binasında Eğitim-Öğretim hayatına kaldığı yerden daha güçlü bir şeklide devam edecektir. “ şeklinde ifade edildi.

Silivri Lisesi yıkılıyor

Silivri Lisesi yıkılıyor