Silivri Rumeli Üniversitesi TBMM'nden geçti

TBMM'ye getirilen kanun teklifine eklenen ek maddeler ile İstanbul Rumeli Üniversitesi kuruluşu meclisten geçti.

Silivri Rumeli Üniversitesi TBMM'nden geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Mehmet Balcı’nın Silivri’ye yaptığı ve inşaat çalışması tamamlanan önemli eğitim yatırımı; kuruluşu onaylanan 5 yeni üniversite arasında. AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen kanun teklifi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

RUMELİ’DE TBMM’DE KURULUŞU ONAYLANAN 5 ÜNİVERSİTE ARASINDA

TBMM’ye getirilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Genel Kurulda 31 Mart 2015 tarihinde kabul edilerek kanunlaştı. Kanuna göre; Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Hatay’ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Antalya’nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitelere ait kadroların tahsisi öngörülüyor. Kanuna eklenen ek maddeler ile İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

BALCI: EYLÜL 2015’DE ÜNİVERSİTEMİZ FALİYETE BAŞLIYOR

TBMM kararıyla Mehmet Balcı tarafından kurulan ve yapılan Silivri’nin merakla beklediği İstanbul Rumeli Üniversitesinin eğitim hayatına başlaması önündeki tüm aşamalar geçilmiş oldu. Balcı gazetemize yaptığı değerlendirmede müjdeli haberi doğrularken, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacaklarını ifade etti.

SİLİVRİ MERKEZLİ TAM DONANIMLI BİR ÜNİVERSİTE

“Silivri Merkezli İstanbul Rumeli Üniversitemizin Çatalca ve Tekirdağ’da da yerleşkeleri olacak. Eylül’de Silivri merkezde eğitime başlıyoruz. Siyasal Bilgiler, Mimar ve Mühendislik Fakülteleri, Sanat ve Tasarım, Hukuk, Tıp Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü merkezde bulunan bölümlerimiz. Türkiye, bölgemiz ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” diyen Balcı, süreç içerisinde Silivri’ye üniversite kazandırma aşamasında kendilerine destek olan tüm yetkililere de teşekkür etti.

BALCI’DAN TEŞEKKÜR

Hükümet yetkililerine kuruluş ve üniversitenin yapımı sürecinde Silivri Belediyesi ve Başkanı Özcan Işıklar’a özel olarak teşekkür eden Balcı, “Birçok zor aşamadan geçtik. Ülkemiz ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere iyi bir eğitim ve kendilerini geliştirme imkânı oluşturacak olan üniversitemize desteklerini, katkılarını esirgemeyen, kahrımızı çeken herkese teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah eğitim yuvamız çok güzel başarılar ile adından söz ettirir ve bizler de bu yatırımı hayata geçiren ve destek sunanlar olarak gururunu hep birlikte, uzun yıllar yaşarız. Üniversiteye hazırlanan geçlerimiz artık Silivri’de eğitim hayatlarına devam etme imkanları olduğunu bilsin” dedi.