Silivri'de Yılsonu ve Çevre Şenlikleri Yapıldı

Silivri Belediyesi Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenlikleri kapsamında sahilde oluşturulan alanda çocukların ve gençlerin sergiledikleri performanslar göz doldurdu.

Silivri'de Yılsonu ve Çevre Şenlikleri Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği programı Silivri sahiline renk kattı. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, sahilde sergilemenin heyecanını yaşayan öğrenciler, mezuniyet ve yılsonu sevincini doyasıya yaşadı. Stantlarda sergiledikleri el emeği ürünleriyle kordon boyunu hareketlendiren öğrencilerin, bilim teknik projeleri, el işi ve resim tasarımları yoğun ilgi gördü.

IŞIKLAR: “ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ İÇİN FIRSATLAR OLUŞTURUYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl okullar kapanırken böyle bir arada olma isteği oluştu. İlk zamanlar sahilde bu stantları kurduğumuzda çok şaşırmışlardı, deniz kapanıyor ve manzara bozuluyor diye. Çocuklarımızın ortaya koyduğu emekler görülünce, ne yapmak istediğimiz daha iyi anlaşıldı. Bu etkinliğimiz bir gelenek haline geldi. Ben İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemiz sınırları çok büyük, 100’ün üzerinde okulumuz var. Biz istiyoruz ki bütün kurumlar gelsin, diyalog gelişsin, anneler babalar çocuklarını böyle profesyonel bir sahnede izlesinler ve en önemlisi burada birbirilerinin yaptıklarını görsünler, kendileri tecrübelerini paylaşsınlar. Zekâsıyla, bilgisiyle, emeklerinle ürettiklerini bizlere sergilesinler. Onlar için büyük bir onur, büyük bir gurur. Hep diyoruz ya; Biz Büyük Bir Aileyiz. Aile olmanın geleneği birbirini tanıyarak, diyaloğu geliştirerek çeşitli kültürleri ve birikimleri tanıma fırsatı sağlayarak; çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için zeminler oluşturuyoruz. Ben bu çabaya katkı veren bütün okullarımıza, başta çocuklarımıza anne ve babalara, emanet ettiğimiz çocuklarımıza iyi bakan, onları yetiştirmek için çırpınan öğretmenlerimize huzurlarınızda bir yıl boyunca emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

ÇEVRE STANTLARINA YOĞUN İLGİ

Çevre Şenlikleri kapsamında sahilde kurulan stantlarda çocuklara çevre bilinci de aşılayan Silivri Belediyesi, geri dönüşüm, ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağlar konularında bilgiler vererek, çocuklara geri kazanım ve atık piller konusunda eğitici kitaplar hediye etti. Silivri Belediyesi’nin Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında Silivri genelinde en çok pil toplayan ilk üç okul olan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi ve Çağrıbey Ortaokulu’na ödülleri, Çevre Şenlikleri kapsamında Başkan Işıklar tarafından verildi.

ÖĞRENCİLER YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI HEYECANLA ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde ilçe protokol üyeleri ile birlikte okulların açtığı stantları tek tek gezerek öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları inceledi. Öğrenciler, el emeği ürünlerini heyecanla anlattığı stantlarda, resim, el işi, takı, bilim teknik projesi gibi birçok ürün sergilendi.

SAHNE PERFORMANSLARI GÖZ DOLDURDU

Kendileri için kurulan sahnede iki gün boyunca gösteriler gerçekleştiren ilkokul ve lise öğrencileri sahne performanslarıyla da göz doldurdu. Dans gösterilerinin yanı sıra mini konserler de gerçekleştiren öğrenciler, izlemeye gelenlere keyifli saatler yaşattı.