Silivri'ye Adalet geliyor!

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan adalet bölümü yeni eğitim öğretim yılında faaliyetine başlayacağı öğrenildi.

Silivri'ye Adalet geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan adalet bölümü yeni eğitim öğretim yılında faaliyetine başlayacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 68 öğrenci kontenjanı olacak. Okul Müdiresi Sakine İzgi’nin gayreti ile yapılan girişimler sonuç verdi. Yapılan talep  31 Mart tarihinde Bakanlık tarafından onaylandı. Adalet bölümü için 68 öğrenci kontenjanı belirlendi.

Meslek Lisesi Adalet Bölümünden mezun olduktan sonra öğrencilerin ne gibi imkânı olacak?

Adalet alanını bitirdikten sonra; 2 yıllık Adalet Önlisans programlarını yani Adalet meslek yüksek okullarını tercih ettiğinizde sınavsız geçiş hakkınız vardır. Bu önlisans programını bitirdikten sonra icra müdür ve yardımcısı olarak atanmak için aranan şartlarda “ Hukuk fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya Adalet Meslek Eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,” vardır. Bu bölüm mezunları yazılı ve sözlü sınavlara girebilirler.

Adalet alanını bitirdikten sonra; Adalet Meslek Yüksek okullarından mezun olanlar, Dikey geçiş sınavı ile hukuk fakültelerinden lisans tamamlayarak avukat, yargıç ve savcı olabilirler.

Adalet alanını bitirdikten sonra; yüksek seçim ve seçim kurulları ile noterlikler, hukuk ve avukatlık büroları, bankalar, özel güvenlik şirketleri ve sigorta şirketleri ile kamu ve özel kurumların hukuk ile ilgili birimlerde de iş bulabilirsiniz.

Zabıt kâtibi ile infaz ve koruma personeli olarak görev yapan memurlar; kurumlarının meslek eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılarak görevde yükselme eğitimi sonunda başarılı oldukları takdirde ve diğer şartları da taşımaları koşuluyla zabıt kâtibi ise şef, yazı işleri müdürü, şube müdürü ve idare müdürü; infaz ve koruma memuru ise infaz ve koruma başmemuru, idare memuru ve çalıştığı kurumun müdür yardımcısı veya müdürü olabilmektedir.