Tabuları Yıkan Bir Okul Aile Birliği

On sekiz yıllık bir veli olarak bunu birçok kez merak etmişimdir: Okul aile birliğinin görevi ne? Bu kadınlar okul ve öğrenciler için ne yapıyorlar?

Tabuları Yıkan Bir Okul Aile Birliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı Okul –Aile Birliği Yönetmenliği’nin 1 maddesine göre: Bu yönetmenliğin amacı, Okul-Aile birliklerinin kuruluş, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Teori her zaman güzel yazılır, peki pratikte bu nasıl uygulanır? Veya olması gerektiği gibi uygulanır mı?

PİRİ PAŞA OKULU FARKI
Okulda gördüğüm okul aile birliği üyeleri, şık giyimli saç baş yapılmış, belirli günlerde okulda birkaç saat geçirip çay kahve içen bayanlardı hep. İdareyle toplantı yapılır ve sonuç olarak A-4 kâğıdı dörde bölünerek okulun eksiklerini karşılamak için velileri toplantıya çağıran bir “Sayın velimiz” diye başlayan not…
Bugün, Piri Mehmet Paşa İlkokulu’nun Öğretmen evinde düzenlediği bir kahvaltı organizasyonla çok farklı şeyle karşılaştık. Gerek Okul Aile Birliği gerek Veliler gerekse Okul yöneticilerinin arasındaki iletişimin kusursuz olması okulda örgenim gören öğrencilerin de başarıya bir adım daha yakın olmalarını gösterdi.

ÖĞRETMENEVİ HİÇ BU KADAR KALABALIK OLMAMIŞTI
Yeni düzenlemesiyle faaliyete geçen Silivri Öğretmenevinde gerçekleştirilen sabah kahvaltısına Piri Mehmet Paşa Okulu Müdürü Harun Kazancı ve okul yöneticileri, Okul Aile Birliği Başkanı Elif Özvarnalı ve birlik üyeleri ile veliler katıldı.

SIK SIK BİRLİKTE OLACAĞIZ
Kahvaltı programında kısa birer konuşma yapan Okul Müdürü Harun Kazancı ve Okul Aile Birliği Başkanı Elif Özvarnalı, kahvaltıya katılım gösteren velilere teşekkür ederek, bu tür organizasyonların birlik ve beraberlikleri pekiştirme adına önemli programlar olduğunu ve yıl içerisinde bu tür programların sık sık tekrarlanacağını,İdare –Okul Aile birliği ve velilerin birlikte taşın altına elini koyarak başarılı işlere imza atacaklarını vurguladılar.

Chenay Kobak