Tarım Lisesi Öğrencilerinin İtalya Yolculuğu Başladı

Özel Tarım Lisesi öğrencileri AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Erasmus Programı kapsamında kabul edilen 'Avrupa'yı Çiçeklerle Sarıyoruz' projesi için İtalya'ya yola çıktı.

Tarım Lisesi Öğrencilerinin İtalya Yolculuğu Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin İtalya yolculuğu başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın vizyon projelerinden olan Özel Tarım Lisesi’nin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti 2018 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi’ne yaptığı proje başvurusu onaylanmış, lise “Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz” projesiyle hibe desteği kazanmıştı. Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu ile birlikte İtalya’nın Rimini şehrine yola çıkan öğrenciler, yurt dışı ortağı olarak belirlenen kurumda ortak çalışmalar yaparak, tarım faaliyetlerini inceleyecek.

İLK ÖĞRENCİ GRUBU YOLA ÇIKTI

Proje kapsamında Tarım Bölümünde okuyan 16 öğrenci ve onlara eşlik edecek 4 refakatçi öğretmen 2 ayrı grup olarak, 2 hafta süreyle İtalya’da “Fattorie Faggioli Società Cooperativa Agricola” kurumunda “Süs Bitkileri Yetiştirme ve Bakımı” üzerine staj faaliyetlerinde bulunacak. Başlıca amacı; öğrencileri mesleki anlamda donanımlı bir şekilde mezun etmek ve yeni teknolojileri araştırma konusunda ufuklarını açmak olan proje kapsamında; öğrencilerin süs bitkisi yetiştirme ve bakımında yeni teknikler öğrenmesi, yabancı dil pratiklerinin gelişmesi, farklı kültürler ile entegre olarak özgüvenlerinin gelişerek sosyal ve mesleki yaşamlarına katkı sağlaması hedefleniyor. Eğitimcilerin AB Üyesi ülkelerdeki uygulamaları yerinde görmeleri ve raporlamaları, fiziki ve teknik konularda okulun kurumsal kapasitesini arttırarak, nitelikli meslek eğitiminin verilmesine önemli bir katkı sağlayacak.