Tarım Lisesine Özel İnceleme

İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, beraberinde eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte Silivri Belediyesi Tarım Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Tarım Lisesine Özel İnceleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey, Silivri Belediyesi Tarım Lisesi’nde incelemelerde bulunmak üzere Silivri’deydi. Silivri eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte okulda incelemelerde bulunan Balıbey, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BALIBEY: “BU OKULU TANITMAK MİLLİ BİR GÖREV”

Başkan Işıklar, Türkiye’de ilk kez bir belediyenin tarım lisesi açtığını, geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesillerin bu okuldan yetiştirilmesini hedeflediklerini anlatırken; Balıbey, okulun ilçe ve ülke için önemini vurgulayarak: “Bu okul kesinlikle bir ilk. Hem ulusal hem de uluslararası bir tanıtıma ihtiyacı var. Bu okulu tanıtmak milli bir görevdir” diyerek tebriklerini dile getirdi.

% 100 BURSLU EĞİTİM

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi’nde öğrencilere öğrenimleri boyunca % 100 burslu eğitim verilecek. İlk yıl 9. Sınıfta tüm liselerde olduğu gibi ortak ders saati çizelgesinin uygulanacağı okulda, 10. Sınıfta Tarım Alanı ve 11. Sınıfta da Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri branşlarında eğitimler verilecek.

TRAKTÖR VE BUĞDAY TEMASI

Dış cephesinde tarımı temsil eden traktör ve buğday figürü bulunan lisede, 24 kişilik 15 derslik, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Uygulama Atölyeleri, Spor Salonu, Kütüphane, Sağlık Odası ve İbadethane yer alıyor. Bahçesinde zirai aletler için depo alanı ve küçük sera alanları oluşturulacak tarım lisesinde öğrenciler uygulama alanı olarak Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kullanacak.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Yeni eğitim öğretinin yılının başlamasıyla açılacak lisede kayıtlar devam ediyor. Toplam 423 kontenjanı bulunan Özel Tarım Lisesi için, e-okul üzerinden nakil tercihi yapılabileceği gibi, bilgi ve kayıt işlemleri için 0537 637 03 74 numaralı telefondan bilgi alınabilir.