Türküler, kardeşlik için çalınacak

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyarbakır Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile Müzik Öğretmenleri Volkan Yaran ve Mehmet Kılıçoğlu birlikteliğiyle hazırlanan 'Kardeştir Türküler' projesinde, Diyarbakır'dan gelecek öğrenciler Silivri'de misafir edilecek.

Türküler, kardeşlik için çalınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır ve Silivri arasında kardeşlik köprüsünü kuracak olan Kardeştir Türküler projesi kapsamında Diyarbakır Selahattin Eyyubî İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 20 kişilik kafile Silivri’yi ziyaret ederek Diyarbakır ve Rumeli Türküleri’ni Silivri’deki arkadaşları ile birlikte seslendirecek.

Silivri’nin yakından tanıdığı Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Selahattin Eyyubî İlkokulu İdarecisi Mehmet Kılıçoğlu tarafından ortaklaşa yürütülen projede Diyarbakır’dan Silivri’ye türkü kardeşliği kurulacak. Program, 25 Mayıs Perşembe günü saat 19.30’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Diyarbakır ve Rumeli Türküleri söylenecek

Projenin repertuar çalışmalarını üstlenen Volkan Yaran, proje hakkında ‘Kardeştir Türküler’ projesiyle kültürel değerlere dair farkındalık yaratarak öğrencilerde paylaşmayı, sosyal ilişkileri ve müzik yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Kültürel değerlerimizin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan bu müzik ve kültür projesinde öğrenciler Mayıs ayında ,“Diyarbakır & Rumeli Türküleri “ konseriyle Silivri’de, sahnede buluşuyor.” dedi.