Ülkemizde ve Dünyada Tarım Eğitimi

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, Tarım Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek 'Ülkemizde ve Dünyada Tarım ile Tarım Eğitimi' konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ülkemizde ve Dünyada Tarım Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ile bir araya geldi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen söyleşide ‘Ülkemizde ve Dünyada Tarım ile Tarım Eğitimi’ konusu konuşuldu.

ORTA: “SANATLA, KÜLTÜRLE, BİLİMLE YETİŞMELİSİNİZ”

Donanımlı bir insan olmanın önceliğinden söz eden Prof. Dr. Halim Orta; “1983 yılında Ankara Ziraat Fakültesine kayıt oldum ve devamında mezuniyet geldi. Kendimi bildiğimden bu yana iki tane sevdam olmuştur; birincisi toprak, ikincisi talebeler. Sanatla, kültürle, bilimle ilgilenmeyen iyi bir doktor, esnaf, çiftçi ve insan olamaz. Kendinizi en az iki yabancı dili olan ve iyi donanımlı insanlar olarak yetiştirmelisiniz.  İyi insan olmak için fazla donanımlı olmak gerekiyor. Bu çevre, bu iklim tanrı vergisidir. Bu toprağın, bu zenginliğin farkına varmalıyız” dedi.

“SİLİVRİ’DE BİR MEŞALE YAKILDI”

Başkan Işıklar’ın Silivri’de bir meşale yaktığını ifade eden Orta, şunları söyledi: “Trakya’da birçok köy, belde ve ilçe var. Bu kadar başkan arasından sadece bir tanesi çıktı ve tarım diye tutturdu. Bir yola çıktı, bir meşale yaktı ve bu meşale büyüyecek arkadaşlar. Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar gibi insanlar nadir de olsa çıkıyor ve bölge kalkınması için böyle önemli adımlar atıyor, bu işin mektebini kuruyor. Bütün yaptığımız işlerde hedefimiz bölge halkının daha refah yaşaması olmalı. Okul hayatınızda sizlere bir sürü kitap okumanızı önermişlerdir ancak ben sizlere üniversite hayatınızı bitirene kadar iki tane kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Birincisi Atatürk’ün Nutku’nu okuyun, ikincisi de inandığınız dinin, kutsal kitabın Türkçesini okuyun. Önce bilginiz, sonra da fikriniz olsun. Bu iki kitabı üniversite hayatınız bitene kadar okumanız lazım. Son olarak; sevin, idealleriniz olsun, zamanı değerlendirin ve eser bırakmaya çalışın.”