Ümit Kalko Vakfı, İlk Eğitime Destek Projesini Tamamladı

Lions Leo Dernekleri tarafından yaptırılarak engelli öğrencilerin hizmetine sunulan Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu İstanbul Silivri'de hizmet veriyor

Ümit Kalko Vakfı, İlk Eğitime Destek Projesini Tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lions Leo Dernekleri tarafından yaptırılarak engelli öğrencilerin hizmetine sunulan Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu İstanbul Silivri’de hizmet veriyor. Okul, evrensel eğitim ve öğretim ilkelerini benimsemiş, Türk milli eğitiminin genel amaçlari doğrultusunda çalışan, sürekli bir gelişim ve değişim içerisinde olan; etkin, paylaşımcı, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri alanında lider gösterilebilecek bir merkez olma misyonuyla 90 öğrenciye eğitim öğretim imkanı sunuyor.

Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’na önemli bir destekte Mektebim Kurucusu ve Ümit Kalko Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko’dan geldi. Engelli öğrencilerin meyve sebze ekimi gerçekleştirdiği eskimiş ve kötü durumda olan sera alanını yenileten Ümit Kalko, öğrencilerin kaliteli zaman geçirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Okul çevresindeki peyzajı da yenileten Kalko, çocukların daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun tüm güvenlik kamera, kayıt ve ses sistemlerini yeniletti. Okulda yer alan ve down sendromlu çocukların kullandığı lavabolara kabin sistemi yaptıran Ümit Kalko Vakfı, su tesisatlarını değiştirterek, yine çocuklar için alınan oturma gruplarını okula teslim etti.

Yıl boyunca çocukların sera da kullanacağı tohumları da temin edecek olan Ümit Kalko Vakfı çalışmalarını sürdürüyor. Silivri’deki ilk eğitime destek projesini Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda gerçekleştiren Ümit Kalko Vakfı, eğitim, sağlık, spor, kültür ve sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler yürütüyor. Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko, “Silivri´yi seven bir vatandaş olarak kurduğumuz vakıf aracılığı ile eğitim, sanat, kültür, spor ve sosyal yardımlaşma alanlarında faaliyet göstermeye başladık. Özellikle bu alanlarda gerçekleşen projelere destek olmaya çalışıyoruz. Eğitim konusunda başta köy okulları olmak üzere devlet okullarının bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasına, gerekli ihtiyaç malzemelerinin karşılanmasına katkı sağlayacağız” dedi.