''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitim Projesi'' Tanıtıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında desteklenen Trakya Üniversitesi ve Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu iş birliği ile yürütülen Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi projesinin tanıtım toplantısı Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunda gerçekleşti.

''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitim Projesi'' Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projenin araştırmacı personeli ve Okul Müdürü Mustafa Elibol, etkinlikte yaptığı konuşmada;

‘’Silivri ilçesinde ilk defa TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi projesi yapılıyor.Bu ilke imza atmanın mutluluğu ve gururunu bugün sizlerle paylaşıyoruz.Bizlere destek veren ve bu çalışmaya öncülük eden Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden proje yürütücümüz Doç.Dr.Utku Güner’e ve proje ekibimizde yer alan Prof.Dr.Murat Yurtcan’a, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya’ya, Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum ayrıca ekibimizde yer alan ve bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’ dedi

Proje yürütücüsü Doç.Dr.Utku Güner  projenin detaylarını anlatan sunum gerçekleştirdi.Güner, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

‘’Bu projeyle katılımcı öğrencilerin; inceleme gezileri ve gözlemleri ile bilgi ve becerilerini artırarak içinde yaşadıkları çevreyi daha iyi tanımalarını, grupla birlikte hareket etmelerini ve iletişim kurmalarını, gözlem yapmalarını, soru sormalarını, deneyerek ve yaşayarak kavramalarını, önceki bilgileriyle karşılaştırmalar yapmalarını, çevreye karşı duyarlı olmalarını, çevreyi korumalarını ve doğa sevgisi kazanmalarını hedefliyor. Kadromuz alanında uzman kişilerden oluşmakta. 10 ay boyunca devam edecek proje kapsamında yaklaşık 30 farklı etkinlik yapılacak. Toplam maliyeti 44 bin lira olan projenin uygulaması 02-06 Temmuz’da Kırklareli Dereköy Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezinde, 24 öğrenci ve 15 personelden oluşan 39 katılımcı ile gerçekleştirilecek." dedi.

Etkinliğe okul müdürleri, öğrenciler, veliler katıldı.