Anadolu Hastanesinde yeni dönem

SİLİVRİ (SHA)-Bölgemizde daha verimli,daha güçlü,daha etkin hizmet verebilmek için Anadolu Hastaneler Grubunda yeni bir dönem başladı.

Anadolu Hastanesinde yeni dönem

Türkiye Merkezle private equitly (özel Sermaye fonlu) Türkven’in ana hissedarlarından ve Uluslar arası 15.Yatırımcının taahhüdünün bulunduğu fon olan TPEF II,Hujuori Financieringen B.V. vasıtasıyla,Arkaz Sağlık Hizmetleri ve iştiraklerinin % 51 Hissesini aldı.

Devralmaya ilişkin 12 ocak Tarihli ekabet Kurulu kararı 13 Ocak’ta kurumun İnternet sitesinde yayınlandı.Türkven’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre Turkish Private Equity Fund II’nin (TPEF II) çatısı altında Türk yatırımcılar ve bireysel yatırımcılar yer almazken,IFC gibi kuruluşlar bulunuyor.TPEF II’nin yatırımcılarının toplam aktiflerinin büyüklüğü 1,5 Trilyon doları aşıyor.

Fonun yatırım için hedef aldığı sektörler ise tüketim ürünleri ve hizmetleri,dağıtım,enerji,sağlık,lojistik,medya,Telekom ve teknoloji olarak sıralanıyor.2012 yılı sonuna kadar hızla büyüyecek olan grup bölgesinde ve Türkiye genelinde bünyesine kriterlerine uygun hastanelerinde ekleyerek sektörde en büyüğü olmayı hedefliyor.Hali hazırda bünyeye katılan hastaneler,Gaziosmanpaşa,Avrupa Şafak Hastanesi,Antalya ve İzmir’de  özel bir hastane

Gaziosmanpaşa’da 30.000 Metrekare arsa üzerine 50.000 metrekare kapalı alanı olan 500 yatak kapasiteli Türkiye’nin en büyük özel hastanelerinden biri ,inşaatına başlanmış olup hızla ilerlemekte,hedef 2012 yılının ilk yarısında hizmete girmek.

(SHA-YE)