Bakır:Yanlış varsa birlikte düzeltelim

Silivri ilçe merkezine kültür merkezi ve Büyükçavuşlu’ya düğün salonu yapmak üzere Belediye ile protokol imzalayan Mehmet Balcı’nın ortağı İmam Bakır, hedefledikleri yatırımları değerlendirdi.

Bakır:Yanlış varsa birlikte düzeltelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kültür Merkezini Silivri kadar, üniversitemiz için de yapacağız”

Kültür Merkezi ve Büyükçavuşlu’ya düğün salonu yapmayı taahhüt eden Mehmet Balcı’nın ortağı İmam Bakır,  Silivri yatırımlarına açıklık getirirken, “Kültür Merkezini Silivri kadar, kendimiz, üniversite projemiz için de yapacağız” diye konuştu.

Silivri ilçe merkezine kültür merkezi ve Büyükçavuşlu’ya düğün salonu yapmak üzere Belediye ile protokol imzalayan Mehmet Balcı’nın ortağı İmam Bakır, hedefledikleri yatırımları değerlendirdi.

 

BAKIR: YANLIŞ VARSA BİRLİKTE DÜZELTELİM

Bakır, Büyükçavuşlu’da yaptıkları düğün salonu günü yerel basında çıkan haberlere değinerek, “Yanlış varsa hep birlikte düzeltelim.

Silivri Belediyesi ile imzaladığımız protokolde düğün salonunu üniversite inşaatına başlayınca yapmayı taahhüt ettik. Ama Büyükçavuşlu’ya gittik ve bölgenin söz konusu yatırıma ne kadar büyük ihtiyacı olduğunu gözlemledik, mahalle halkı 20 yıldır verilen ve yerine getirilmeyen sözleri bize anlatarak umutlarının kalmadığını ifade ettiler. Bu durumu gördükten sonra temel atma töreninden önce düğün salonunun temelini bitirmiştik bile” diye konuştu.

 

“CAMİİ İNŞATI TAMAMLANACAK”

Balcı, Silivri’ye üniversite yapma projelerinin 4,5 yıla dayandığını, anlatırken Garden arkasında bitmeyen cami inşaatının nedenine, “Üniversite inşaatı ile birlikte yürüyecekti. Plan ve projeler durunca o iş de durdu. 1/5000’lik planlar 2009 yerel seçimlerinin hemen öncesinde onaylandı. Silivri’de iktidar değişti, yeni yöneticiler ile görüşerek cami inşaatını tamamlayacağımızı da bildirdik” şeklinde açıklık getirdi.

 

“KÜLTÜR MERKEZİNİ SİLİVRİ KADAR, KENDİMİZ İÇİN DE YAPACAĞIZ”

Siyasi çekişmelerden uzak durmak istediklerini belirten Bakır, “Biz burada bir taraf değiliz. Belediye başkanının kimliği bizi ilgilendirmiyor. Silivri’ye yatırım yapmak istiyoruz. Silivri’ye üniversite yapmak istediğimiz için yapmayı taahhüt ettiğimiz kültür merkezi ilçe kadar bizim için de önemli ve bir ihtiyaç. Kültür merkezini Silivri kadar, kendimiz için de yapacağız. Silivri’ye üniversite öğrencilerini çekmek istiyorsak burada kültür, sanat ve eğitim alanında olmazsa olmaz imkanların başında bu kültür merkezinde yürütülecek etkinlikler geliyor.

 

“YAPABİLECEĞİMİZİN EN FAZLASINI YAPACAĞIZ”

Kültür merkezi projesi daha önce 2 bin 500 m2 inşaat alınana yapılacaktı. Bizim yapmayı taahhüt ettiğimiz proje 19 bin 600 m2. Yapabileceğimizin en fazlasını yapacağız. 

 

“ “PLANLARINIZ ONAYLANDI BİRŞEY YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ” DİYENLER DE VAR”

Bize “Bütün planlarınız onaylandı kültür merkezi, düğün salonu yapmak zorunda değilsiniz” diyenler de var. Ama biz yapacağız. Hem Silivri kazansın hem biz kazanalım.

“SİLİVRİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK OLAN ÜNİVERSİTELERDİR”

Silivri’nin kaderini değiştirecek olan üniversitelerdir. Eğitim, kültür ve sanat alanında yatırımlar bu doğrultuda olmazsa olmaz. Bu konuda Belediye Başkanının ciddi bir gayreti var ve bu desteklenmeli.  Silivri bizim gibi yatırımcıları sahiplenmeli ve basın da kamuoyunu bu konuda motive etmeli. Silivri’ye kampüs değil üniversite kuracağız. Silivri’ye gelecek her üniversite yatırımı projesine de en büyük desteği biz sunacağız. Üniversite öğrencilerinin Silivri’yi tercih etmesi için donanımlı bir kent olmalı. Bu konuda üzerimize düşenin en fazlasını yapıyoruz.

 

“PROJEDEN VAZGEÇMEKLE EN BÜYÜK ZARARI MEHMET BALCI YAŞAR, SİLİVRİ DEĞİL”

Birilerinin kişisel borç söylemleri ile bu yatırımın Silivri’ye kazandırılması arasında hiçbir bağlantı yok. Hedeflediğimiz projeden vazgeçmekle en büyük zararı zaten Mehmet Balcı yaşar. Silivri’nin bundan göreceği bir zarar olmaz. Birilerinin eğer varsa kişisel konuları ile Silivri menfaatleri de gölgelenmemeli. Silivri’de hedeflediğimiz projeleri ve söz verdiğimiz yatırımları yapacağımızı ve en kısa zamanda açılışlarına da hep birlikte katılacağımızı ümit ediyorum.”