Borç yapılandırma süreci başladı!

Silivri Belediyesi’ne borcu olan vatandaşlar, 02 Mayıs 2011 tarihine kadar Silivri Belediyesi Emlak Şefliği’ne müracaatta bulunarak belediyeye yönelik borçlarını yapılandırıp, peşin ya da taksitle ödeme fırsatı bulacak.

Borç yapılandırma süreci başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Torba Yasa’nın yürürlüğü germesiyle birlikte elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren 2 aylık başvuru süresi başladı. 02 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek olan başvuru sürecinde, vatandaşlar yapılandırmayla ilgili olarak Silivri Belediyesi Emlak Şefliği’ne müracaatta bulunacak.

 

ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANACAK BORÇLAR

-Emlak Vergileri

-Çevre Temizlik Vergileri

-İlan ve Reklam Vergileri

-Kira Gelirleri

-Su Gelirleri

-Harçlar

-Ücret Tarifesindeki gelirler

-Katılım payları

 

KAPSAMA GİREN BOÇLARIN DÖNEMİ

31 Aralık 2010 tarihine kadar olan borçları kapsamaktadır.

 

BAŞVURU ZAMANI VE ÖDEME ŞEKLİ NASIL OLACAK?

Vergi affından yararlanmak için başvurular başladı. Borçların ödenmesi ve yapılandırılması için, 02 Mayıs 2011 tarihine kadar Silivri Belediyesi Emlak Şefliği’ne müracaat edilebilecek.  

 

BOÇLARIN TAKSİTLE ÖDENMESİ DURUMU

Taksitlenme yapıldığında, geçmişteki faiz ve gecikme zamları silinecek. TEFE (Toptan Eşya Fiyat Endeksi) ve ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranına göre yeniden hesaplanacak ve ikişer aylık dönemler halinde ödenecek. Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin zamanında ödenmesi veya eksik ödenmesi halinde vergi affından yararlanma ortadan kalkacak.

 

Taksit sayısı                          Ödeme süresi

6                                             12 ay

9                                             18 ay

12                                           24 ay

18                                           36 ay

 

PEŞİN ÖDEMEDE SAĞLANACAK KOLAYLIK

Mevcut borcun tamamı ödendiği takdirde de geçmişteki faiz gecikme zamları silinecek. Faizler TEFE ve ÜFE oranına göre yeniden hesaplanacak. Peşin ödemede sağlanan kolaylık, taksitlendirmeye göre daha büyük avantajlar sağlıyor.

 

TAKSİTLENDİRME İLE HACİZ KALKAR MI?

Vergi affından yararlanmak için başvuru yapanların ödeme yaptıkça, yapılan ödemeye isabet eden oranda hacizleri kaldırılacak. Örneğin, 36 ay taksitle ödemek için dilekçe veren bir kişinin, borcunun tamamı hakkında uygulanmış olan haciz kaldırılmayacak, ödeme yapıldıkça hesaplanan oranlar üzerinden kaldırılacaktır.

 

DAVA AÇILMIŞ OLANLAR

Yapılandırmadan faydalanmak için açılmış davalardan vazgeçtiğini belirten dilekçenin 02 Mayıs 2011 tarihinde kadar Silivri Belediyesi Emlak Şefliği’ne verilmesi gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Silivri Belediyesi Emlak Şefliği telefon 727 10 02- Dâhili: 1340- 1341- 1342 ve 1345