Borcu olanlara müjde

Elektrik, su ve emlak vergisi borçları için Bakan Babacan'dan sürpriz açıklama...

Borcu olanlara müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel bir kanalda programa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan elektrik, su ve emlak vergisi borçları da yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Bakan Babacan, kamu alacaklarına ilişkin faiz yapılandırması, prim ve vergi borçlarının yapılandırılması gibi kolaylıkların kapsamının genişletileceğini de kaydetti.

İletişim, akaryakıt ve doğal gaz gibi ürünlerde vergi yükünün hafifletilmesi yönünde bir çalışmanın gündeme gelebileceğini ifade eden Ali Babacan, henüz bu konuda alınmış bir kararın olmadığını sözlerine ekledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bugün vergi ve sigorta primi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bir toplantı yapacaklarını belirten Babacan, toplantının sonunda belli bir noktaya varabilecekleri gibi belki üzerinde biraz daha çalışmalarının gerekebileceğini anlattı. Babacan, ''Hatırlayacak olursanız Başbakanımız daha önce bununla ilgili Ekim ya da en geç Kasım gibi bir tarih de vermişti. Takvim içerisinde biz bunun tamamlanacağını düşünüyoruz'' dedi.

''Bu pakete elektrik, su, emlak borçları da girecek mi?'' sorusu üzerine de, ''Tabi onlar giriyor'' diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burada bir tek Ziraat ve Halk bankasıyla ilgili düzenlemeye gerek yok. Bir kanun çıkartmaya gerek yok. Onlar, bankalar kendi kanunları çerçevesinde tek tek bu işleri yapabiliyorlar. Yeniden yapılandırmayı yapabiliyorlar. Onun haricinde vatandaşla kamu arasındaki borç alacak ilişkilerinin mümkün olduğunca geniş bir şekilde kapsasın istiyoruz. Bunun içerisinde emlak vergileri, su var, elektrik var.''

Söz konusu düzenlemenin kapsamına ilişkin bir diğer soruyu, ''İşte ne kadar borçları varsa geciken, zamanında ödenemeyen ne varsa'' diye yanıtlayan Babacan, 2009'un hem Türkiye, hem dünya için zor bir yıl olduğunu, borçlarını ödeme konusunda iyi niyetli ve ödeme arzusu olduğu halde yaşanan kriz nedeniyle bunları ödeyemeyenler bulunduğunu anımsattı. Babacan, yapılacak düzenlemeye ilişkin ise ''Sadece alacağın ana parası ne ise o ana parasının değerini koruyup, bir de böyle bir taksitlendirme kolaylığı olsun diyoruz. Yani işin özü bu. Parametreleri, detayları yakında belli olur'' diye konuştu.

Habertürk