BOTAŞ Silivri'de kapasite artışına gidiyor

Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin tüm hak ve yükümlülükleri, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) devredilmişti. Bakan Albayrak bu çerçevede yeni çalışmaların yapılacağını söyledi.

BOTAŞ Silivri'de kapasite artışına gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Eylül 2016 itibariyle tüm hak ve yükümlülükleri, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) devredilen yer altındaki Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi’nde yeni çalışmalar yapılacak.
Bugün Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni’ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bu tesis ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak’ın tesis ile ilgili açıklaması şu şekilde: “Dünyanın gittiği yön olan sıvılaştırılmış gaz, yani LNG alanında da ilkleri hayata geçirmeye başladık. Bu yıl bitmeden Türkiye'nin ilk yüzer LNC terminali olan FSRU projesini Ege Bölgesi'nde hayata geçireceğiz. Özel sektör ile birlikte hayata geçecek bu projeden sonra inşallah benzer ikinci projeyi BOTAŞ ile gelecek yıl hayata geçireceğiz. LNC'nin yanı sıra doğal gaz depolama alanında da çalışmalarımızı hızlandırdık. Tuz Gölü depolama tesisinde Ocak ayında ilk kaverne gaz basarak projenin ilk kısmının hayata geçmesini sağlayacağız. Silivri'deki diğer depomuzun kapasite artışının yanında yeni yılda depolama alanında hedeflediğimiz depolama bölü tüketim oranını stratejik olarak amaçladığımız noktaya taşımak için daha büyük bir depolama projesinin startını ve lansmanını açıklayacağız”