Büyükgönenç “Aile konsepti içinde çalışıyoruz”

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile işbirliği çalışması gerçekleştiren firmalardan biri olan Ekol Ofset’in Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç “Silivri Belediyesi’nin işsizle işvereni buluşturma konusunda verdiği hizmet, örnek olmalı” dedi.

Büyükgönenç “Aile konsepti içinde çalışıyoruz”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi aracılığıyla kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntıları ortadan kalkan ve mesleki eğitimlerle personeli sertifikalı işçi sahibi olan işverenler, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a memnuniyetlerini dile getirmeye devam ediyor. Ekol Ofset’in Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç, Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi’nin bölgede önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, özellikle çalışanlarda aranan sertifika zorunluluğu konusunda sanayicilere verilen destek için Başkan Işıklar ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

 

BÜYÜKGÖNENÇ; “AİLE KONSEPTİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye genelindeki ilk 1000 ihracatçı içerisinde yer alan Ekol Ofset’in çalışmaları hakkında bilgi veren Ekol Ofset’in Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç; “Ekol Ofset 1978 kuruldu. 1980 yılında anonim şirket oldu. Şirket profili bir aile şirketidir. Yönetim kurulu başkanı Ümit Büyükgönenç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Aşkın’dır. Ekol Ofset 2 makine ve 6 çalışan ile başladı. Geçen yıllar içerisinde ise kurumsal olarak yönetilmeye başlandı. Bu konuda başarılı olduğumuzu tahmin ediyoruz. Çalışanlarımız ile çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Ekol Ofset, her zaman çalışanları ile gerçek bir aile konsepti içindedir. Aile konsepti içinde çalışmanın bize çok büyük bir artı getirdiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SİLİVRİ BELEDİYESİ İŞÇİLERİMİZİ NİTELİKLİ HALE GETİRDİ”

Ekol Ofset’in Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile işbirliği çalışmalarından bahseden Büyükgönenç şöyle devam etti; “Ekol Ofset, 2008 yılı sonunda Silivri’ye geldi. Silivri Belediyesi ile çok güzel ilişkilerimiz var.  Bizler bu kadar halkla, sanayici ile bütünleşmiş yöneticiler olduktan sonra makul isteklerimizin karşılanacağını biliyoruz. Kariyer İstihdam Ofisi yetkilileri ile devamlı görüşüyoruz. Firma olarak ilçede Kariyer İstihdam Ofisi’nin olmasından son derece memnunuz. Ben Ekol Ofset Yönetim Kurulu Üyesiyim aynı zamanda firmamızın İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini de yapıyorum. Sosyal sorumluluk içinde düşünürsek, kurum için eğitime de çok büyük önem veriyoruz. Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası’nda sürdürdüğüm Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de aynı misyonu üstlenmiş durumdayım. Ülkemizin geleceği olan gençler arasında da, ara eleman yetiştirilme konusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sanayi alanında 56 ayrı sektör vardır. Kuyumculuktan tutun da, inşaat, matbaa gibi farklı birçok alanı vardır. Her sektörün de en büyük sorunu yetişmiş ara eleman sıkıntısıdır. Biz de Ekol Ofset olarak matbaacılıkta bunu yaşıyorduk ve bizim elemanlarımız da büyük ölçüde alaylı yetiştirerek bugüne gelmiştir. Bu konuda ihtiyacımız olunca sizlerle bu irtibatı sağladık ve çok büyük bir ara eleman ve eğitim eksikliğini ortadan kaldırdık. Çalışanlarımızda aranan sertifika zorunluluğuna arayış içindeyken, Kariyer ve İstihdam Ofisi bu konuda da imdadımıza koştu. Silivri Belediyesi, personelimizin Flekso ve Ofset Baskı Operatörlüğü konusunda kurs görerek, sertifika almasını sağladı. Sizlerin iş arayanla, işvereni buluşturma ve nitelikli eleman yetiştirme çabanız çok güzel ve örnek olması gereken bir uygulama. Silivri Belediyesi’nin bu konuda çok iyi çalıştığını düşünüyorum. Bu konuda Özcan Bey’e ve ekip arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Silivri Belediyesi ile işbirliği çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreç içerisinde engelli kadromuzun tamamlanmasıyla ilgili bir talebimiz olacak. Bu konuda da gerekli desteği sağlayacaklarına inanıyorum.”