Elektrik ve su borcu olanlara müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine başlatılan vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesine ilişkin çalışmaların kapsamı genişliyor

Elektrik ve su borcu olanlara müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaf ve KOBİ’lerden gelen talep üzerine, elektrik ve su borçlarına da ödeme kolaylığı getirilmesi çalışmalara eklendi. Enerji Bakanlığı ve belediyelerle de anlaşma sağlanırsa, ödeme kolaylığı paketi dört ana kalemden oluşacak. Paketle birlikte gecikme faizleri de indirilecek. Böylece, mükelleflere beş ayrı konuda kolaylık sağlanmış olacak. Milyonlarca mükellefin merakla beklediği, vergi ve prim borçlarına ödeme   kolaylığı getirilmesine ilişkin çalışma   son aşamaya geldi.

ÇALIŞMALAR HALEN SÜRÜYOR

Çalışmalar Ramazan Bayramı’nın ardından, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda ele alınacak. Kurul’un onay vermesi halinde, çalışma Bakanlar Kurulu’na getirilecek. Çalışmalar çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde, vergi ve prim borçlarına getirilecek olan ödeme kolaylığının, esnaf ve KOBİ’lerin taleplerini tam olarak karşılamayacağı belirlendi. Örneğin, vergi ve prim borcu olan bir şirketin, aynı zamanda elektrik ve su borcu da bulunuyor. Şirket bankalardan kredi almakta zorlanıyor. Bu nedenle, elektrik ve su borçlarının da pakete eklenmesi öngörüldü. Elektrik ve su borçlarıyla ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Konuyla ilgili kurumlarla görüşmeler sürüyor. Eğer görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa, ödeme kolaylığı paketine, vergi ve prim borçlarının yanı sıra elektrik ve su borçları da eklenecek.