Hem İşçi Hem İşveren Kazançlı Çıktı

Bölgemiz çalışanlarına yönelik mesleki eğitimler başlatan Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi, bölgemizde ilk kez uygulanan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Kursları” projesini başarıyla tamamladı.

Hem İşçi Hem İşveren Kazançlı Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın sosyal projeler ayağından biri olan Kariyer ve İstihdam Ofisi, bölgemizde ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Daha önce bölgemiz çalışanlarına yönelik mesleki eğitimler başlatan ofis, şimdi de yeni uygulamaya başlanan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Kursları” projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmaları başarıyla tamamladı. Bölgemizde yeni faaliyete geçen, iç giyim imalatçısı Özkan Tekstil Limited Şirketi’ne destek verilerek, İŞKUR üzerinden 50 kişiyle Dikiş Makinesi Operatörlüğü alanında kurs düzenlendi. 16 iş günü sonunda yapılan sınavla, 39 kişi bu alanda sertifikalarını almaya hak kazandı. 14 gün sürecek staj eğitimden sonra kursiyerler Özkan Tekstil’de sürekli çalışmaya devam edecek.

 

“İSTİHDAM YÜKÜ AZALACAK, KAPASİTE ARTACAK”

Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi sorumlusu Orhan Öpçin konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Bölgemizde ilk kez uygulanan bu çalışmayla, hem işçi hem işveren daha da kazançlı olacak. Kursa katılanlar istihdam garantisi elde ederken, işveren eleman yetiştirme maliyetinden kurtulmuş olacak. İşe başlatılan 39 kişi, sigortalarından 36 ay muaf tutulacak. Bu şekilde kaba bir hesapla işveren 36 ay sonunda, 39 kişinin istihdamıyla yaklaşık 250 bin TL gibi bir külfetten kurtulacak. Bu örnek uygulamayı, diğer firmalarımızda da hayata geçirmeye başladık ve giderek de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Böylelikle işverenden istihdam yükü azaltılacak, bölgemizde istihdam kapasitesi de artmış olacak.”