Öpçin 'Esnaf Kardeşlerime Teşekkür Ediyorum'

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öpçin, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında 'Son yıllarda esnafımızın yaşamış olduğu ağır sorunlar göz önüne alınarak Merkez Birliğimiz tarafından 11 EYLÜL 2014 tarih ve 29116 sayılı kanun ile kredi borçlarına ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Bu vesile ile kooperatif takibinde olan 61 esnafımız yeniden yapılandırma kapsamına temerrüt faizi indiriminden yararlandırılarak ilçemiz esnafına çok büyük katkı sağlanmıştır 'dedi.

Öpçin 'Esnaf Kardeşlerime Teşekkür Ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kooperatif merkezinden gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Sebahattin Öpçin, Yönetim kurulu üyeleri Taner Kurt, Gençay Kurd, Ramazan Özmert, Muharrem Gezer ve Mehmet Emin Aktaş katıldı. 

“Bölgemizde kırk yıldan beri esnaflık yapan ve de sizlerin layık görüp teveccüh göstermesi ile yirmi yıldan beri Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevimi onurla ifa etmeye çalışan esnaf ve sanatkârımızın bir temsilcisi olarak sizlerle dertleşerek içinde bulunduğumuz sorunları ve yaşadığımız sıkıntıları anlatmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Sebahattin Öpçin “Sizlerin bugün yaşamakta olduğu sorunları ve içinde bulunduğumuz mağduriyetin sebeplerini çok iyi bilmekteyiz.Yıllardan beri sizler adına sizlerin temsilcisi olarak her ortamda her toplantıda ve her gerekli yerde dile getirdik. Bu günlerin getireceği sıkıntıları, o günlerde haber verip uyardık ama dinletemedik. Son on yıldan beri hemen hemen her ilde her ilçede hatta köylerde bile en önemli merkezlere AVM’ler dikilmekte, marketler açılmaktadır. Köylerin en işlek caddesi dahi BİM, A101, ŞOK, UCZ gibi marketler ile kuşatılmaktadır. Her açılan market bizim birkaç esnafımızın sonu olmakta, ekmek teknesinin kapanmasına sebep olmaktadır. Şöyle etrafımıza yalıngözle baktığımızda apaçık görüyorsunuz ki;  artık bakkal amcaların yerini zincir marketler almış. Pastaneler, büfeler, manifaturacılar, konfeksiyoncular bir bir kaybolup gidiyorlar. İçimiz burkulsa da göğsümüz sıkışsa da yalın gerçek değişmemektedir.”dedi. 

“UYARILARDA BULUNDUK AMA BAŞARILI OLAMADIK” 

Esnafımızın bu günkü mağduriyeti yaşamaması için zamanında gereken tedbirlerin alınması ve çözüm yolları için gerekli müracaatları ve girişimleri ilgili yerlere yaptıklarını da belirten Başkan Öpçin sözlerini şöyle sürdürdü “Uyarılarda bulunduk ama başarılı olamadık. Zaman, gerekli gördüğü değişimi ve yenilikleri istesek de istemesek de yapabiliyorlar demek ki. Bugün Silivri’mizde Esnaf ve Sanatkârımızın yaşaması ve her türlü güçlüklerde baş edilmesi için uğraş veren bir kuruluş var. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi. Esnaf ve sanatkârımızın yaşam kaynağı, Hayat pınarı Esnaf ve Sanatkârın yaşam sahnesinde var olması için uğraş veren kara gün dostu bir kurum. Esnafımızın ne zaman başı sıkıştığında ona ödeme gücü nispetinde 150.000,00-TL sına kadar kredi veren bir kooperatif. Ülkemizde bugün hiç kimsenin telaffuz edemeyeceği bir faiz oranı %5 kredi ödemelerinde her türlü kolaylık, İsteğe bağlı olarak aylık taksit halinde 5 yıla varan vade, Üç aylık taksitle ile 5 yıla varan vade, Altı aylık taksitler ile 4 yıla kadar vade ile ödeme “ 

“ESNAF KARDEŞLERİME TÜM KALBİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Bugüne kadar esnaf ve sanatkârlara, şoför esnafına 24.750.000,00 lira tutarında kredi dağıttıkların da belirten Sebahattin Öpçin “ 1963 yılında kurulmuş olan kooperatifimizde bu güne kadar 4700 esnaf kredilendirilmiş ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur. Son yıllarda esnafımızın yaşamış olduğu ağır sorunlar göz önüne alınarak Merkez Birliğimiz tarafından 11 EYLÜL 2014 tarih ve 29116 sayılı kanun ile kredi borçlarına ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Bu vesile ile kooperatif takibinde olan 61 esnafımız yeniden yapılandırma kapsamına temerrüt faizi indiriminden yararlandırılarak ilçemiz esnafına çok büyük katkı sağlanmıştır. Aynı süre içersinde Vergi ve SGK borçlarına getirilen affa rağmen ilçemiz esnaf ve sanatkârının takip borçlarına göstermiş olduğu hassasiyet kooperatif başkanı olarak beni çok mutlu etti. İlçe esnafımızın bundan sonraki yaşamında da Kooperatif Yönetim Kurulu olarak bizler bugüne kadar nasıl uğraş vermişsek bundan sonraki her koşulda her ortamda yanında olacağız. Ülke ekonomisin temel taşları esnafımızın yok olup gitmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim hayat gündemimiz esnafımızın geleceği için sonsuza dek sürecek mücadelemizdir. İlçe esnafımızın kredi borçlarına getirilen yapılandırmaya gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı onlara tüm kalbimle teşekkür ediyorum”dedi.

“SİLİVRİ’MİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR BANKA HİZMETİ VERMEKTEYİZ” 

“Kredi Kefalet Kooperatifi bu günkü konumu itibari ile Silivri’mizde çok önemli bir banka hizmeti vermektedir. Bugün Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Silivri’nin en büyük esnaf bankasıdır. İftihar ederek söylüyorum bölge kooperatifleri içersinde her zaman bir numara olarak zirvedeki yerimizi korumaktayız. Kooperatif başkanı olarak sizlerden bundan sonra da kredi borçlarına çok daha ilgi ve alaka göstermenizi istiyorum. Rica ediyorum. Bu kooperatifin yaşaması ve sizlere çok daha uzun yıllar hizmet verebilmesi için kooperatifimize sahip çıkınız. Kefalet Kooperatifleri sizin öz malınızdır. Özenle koruyunuz. Kredi ödemelerinizi gününde yapınız ki bu kooperatifler ayakta kalıp sizlere hizmet verebilsinler.” 

Öpçin konuşmasının sonunda Silivri’deki esnaflara seslenerek “Değerli Esnaf Kardeşlerim, İşinize dört elle sarılan mücadelemize azimle devam edin, yılmayın, usanmayın. Yarınların çok daha güzel olacağına olan inancımla sizleri en kalbi duygularımla kucaklıyor, rabbimden hayırlı uğurlu işler nasip etmesini diliyorum.”dedi.