Sarten Ambalaj'ın notu 'A-(Trk)'ye yükseldi

JCR Eurasia Rating, Sarten Sarten Ambalaj'ın uzun vadeli ulusal notunu 'BBB+ (Trk)' den 'A-(Trk)' ye yükseltti, görünümünü ise 'Stabil' olarak teyit etti.

Sarten Ambalaj'ın notu 'A-(Trk)'ye yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

JCR Eurasia Rating, Sarten Sarten Ambalaj’ın uzun vadeli ulusal notunu “BBB+ (Trk)” den “A-(Trk)” ye yükseltti, görünümünü ise “Stabil” olarak teyit etti.

JCR’den yapılan açıklamada, “Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklarının konsolide yapısını ve Mevcut Tahvil İhraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünü “BBB+ (Trk)/Stabil” den “A- (Trk)/Stabil” seviyesine yükseltti. Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerli Para Not ve görünümlerini ise “BBB-/Stabil” olarak teyit etti" denildi

Gerçekleşen not değişimini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, “Şirketimizin yakaladığı büyüme ivmesi istikrarlı bir şekilde sürüyor. Bugün geldiğimiz noktada yüksek derecede yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendiriliyoruz. Bizim için bu not artırımı sürpriz olmadı. Yatırımcılarımızın da bize güvenerek ne kadar doğru bir karar verdiklerini göstermiş olduk” dedi.