SİAD ve Işıklar, Mesan Kilidi ziyaret etti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bölgede 2012 yılanda faaliyete geçen Avrupa'nın 3. Büyük Endüstriyel kilit imalatçısı konumundaki ilçedeki en modern fabrikalarından biri olan Mesan Kilit'i Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği 5 çayı programı kapsamında ziyaret etti.

SİAD ve Işıklar, Mesan Kilidi ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı ve ayni zamanda TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) bünyesinde bulunan IDDMIB (İstanbul demir ve demir dışı ihracatçılar birliği) başkanı olan Rıdvan Mertöz'un açılış konuşmasını yaptığı ve şirket genel müdürü Mustafa Mertöz'ün firma tanıtım sunumunu gerçekleştirdiği toplantıda, genel olarak ekonomi bölgedeki fabrikaların sorunları konuşuldu.

Sanayicilerin beklenti ve talepleri dinlendi. Sanayi kuruluşlarının çalışmaları hakkında bilgiler alan Işıklar; İhracatta önemli bir paya sahip olan Silivri bölgesinin sanayinin yani sıra ayni zamanda hem tarım, hem de bir turizm ilçesi konumunda olduğunu belirtti. Bölgede tarım arazisi üzerine yapılması planlanan çimento fabrikasının Büyükçekmece örneğinde olduğu gibi bir çevre felaketi yaratacağını belirten Işıklar, bu konu hakkındaki görüşlerini iş adamları ile paylaştı. Bu sorunun çözümün de gerek İhracatçılar Birliği ve gerek medya-basın gücünü kullanarak takipçi olacağını belirten Rıdvan Mertoz, ilçemizde oluşacak bu katliama tüm güçleri ile dur diyeceklerini ve Silivri Belediyesine her turlu desteği vereceklerini belirtti. Konu ile ilgili yakın zamanda yapılacak olan ÇED raporu toplantısına Özcan Işıkların daveti ile yönetim kurulu olarak katılım gerçekleştireceğini belirten SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ise ‘Dernek olarak gerekli hazırlık ve çalışmaları yaparak bu fabrikanın yapımının durdurulması konusunda üzerimize düşene yapacağız’ dedi.

Silivri bölgesinde Mesan Kilit gibi katma değerli ürünler üreten fabrikaların sayısının artmasının önemini belirten Işıklar; Silivri’de bulunan tüm fabrikaların çevreye zarar vermeden üretim yapan ve düzenli firmalardan oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.