Silivri EXPO 2016 başladı!

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği ve Silivri Belediyesi işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Silivri EXPO, Maxi Market etkinlik alanında yoğun bir katılımla açıldı.

Silivri EXPO 2016 başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26-27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Maxi Market Etkinlik Alanında sürecek olan programın açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Edirne Milletvekilli Erdin Bircan, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, , CHP eski İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göcengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, MHP Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivrispor Kulübü yöneticileri Yusuf Temel ve Süleyman Gencoğlu, Silivri Devlet Hastanesi Müdürü Sadık Balcı, Silivri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kerem Fidancık, Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Volkan Yaran'ın yönetimindeki Çağrıbey Ortaokul öğrencileri bir müzik gösterisi ile start alan Silivri Expo, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar standları gezerek yetkililerden faaliyetleri ile bilgiler aldı.
 
 
Tüm kamu yöneticilerimizle, siyasi partilerimizle, oda ve derneklerimizle birlikte biz Türkiye’yiz demek için buradayız diyerek kısa bir konuşma yapan Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ‘Biraz evvel stantları gezdiğimizde gördüğümüz firmaların hemen hemen hepsi ulusal ve uluslararası fuarlarda onlarca metrekarelere sığamazlarken, kimileri milyonlarca dolarlık cirolar, kimileri 10 bin liralık ciroları ararken hepsi aynı boyutlarda birkaç metrekarelik stantlara sığarak yüreklerinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koydular. Hiçbirinin burada ticaret yapma gibi planları olmamasına rağmen; birliğimizi, dirliğimizi ve birbirimize düşkünlüğümüzü ortaya koymak için burada olmaları takdire şayandır. Alanın darlığı yüzünden katılmaktan feragat eden ve katılarak bizi yalnız bırakmayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum ve bu müstesna topluluğa başkanlık etmekten de gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.”dedi.
 
“Bu tabloyu yaratan tüm işletmecilerimizi yürekten kutluyor, onlara teşekkür ediyorum” diyerek Silivri EXPO’da konuşan Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar da “Bu aslında bir şov. Biz bu gün burada bir şov yapıyoruz. Sanayicilerimizin kendilerini vitrine çıkardığı bu şovu belediyemizin ve SİAD'ımızın katkılarıyla gerçekleştirdi. İyi ki yaptık çünkü bu tür şovları kendimize olan inancımızı ve güvenimizi korumak, tazelemek için yapamaya her zaman millet olarak ihtiyacımız var.Ben geçen hafta SİAD Başkanımızdan bazı rakamlar istedim. 455 tane sanayi işletmemizde 45 bin kişiyi istihdam eden ilçemiz üretim potansiyeli yıllık yaklaşık 3 milyar dolar seviyelerinde bir ihracatında sahibi. Ben Kayseriliyim. Kayseri bir sanayi şehri olarak ifade edilir ama Kayseri’nin bile ihracat rakamı Silivri’nin gerisinde kalıyor. Olsun, hepsi bizim, hepsiyle gurur duyuyorum ama Silivri’de görev yapmam münasebetiyle ayrı bir iftihar vesilesi oluyor.Pek çok sanayi kuruluşumuz üretim yaptığı alanda Türkiye’de lider konumda, pek çoğu da o birinci sırayı ele geçirme arifesinde. Sanayi üretimine dayalı gücünüz yoksa ordunuzun size dünya üstünde sağlayacağı hiçbir ayrıcalık yoktur. İlçemizin istikbalini çok parlak görüyorum. Her şey ülkemiz için. Hep birlikte mutlu yaşamak bizim elimizde, bize düşense bu birlikteliği muhafaza etmek, bunun için gayret sarf etmektir. Expo’nun nice yıllar devam etmesini diliyorum. Düzenlenmesine katkı sağlayan belediyemizi ve SİAD’ımızı tebrik ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere şilt takdim edildi ve açılış programı sona erdi.