Tapuda kredi kartı kolaylığı

Tapu ve kadastro harçları internetten kredi kartıyla ödenebilecek

Tapuda kredi kartı kolaylığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla tapu ve kadastro harçlarının kredi kartı ile ödenebilmesi için çalışma başlattı. Genel Müdürlük, maliye hesabına aktarılmak üzere kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için elektronik ortamda tapu harçlarının kredi kartı kullanılarak tahsil edilebilmesi için çalışmalara başladı.

Uygulama ile kağıt ortamında doküman üretilmeksizin web sitesi üzerinden sağlanacak servis vasıtasıyla elektronik ortamda tahsil işlemleri yapılacak. Ayrıca zaman ve emek kaybını en aza indirecek, tapu ve kadastro hizmetlerinin etkin, hızlı, güvenilir ve basitleştirilmiş bir şekilde sunulmasını sağlayarak vatandaş memnuniyetini artıracak.

Tapu ve kadastro harçlarının tahsilatlarının kredi kartı kullanılarak yapılması çalışmalarına Maliye Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü koordineli olarak devam ediyor. Bu kapsamda, döner sermaye tahsilatı işlemlerinin 1 ay içerisinde, tapu ve kadastro harçlarının ise 2015 yılı başlangıcı itibari ile uygulamaya konulması için çalışmalar sürdürülüyor.