Aidatlar en yüksek Şişli'de, en düşük Silivri'de!

İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan son araştırmaya göre bugün en yüksek aidat bedeli metrekare başına 18.83 lira ile Şişli, en düşük ise Silivri'de

Aidatlar en yüksek Şişli'de, en düşük Silivri'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL/m2 ile İstanbul Avrupa Yakası'nda iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.20 TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor.

Aidatlar en yüksek Şişli'de, en düşük Silivri'de!

Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri 1.00 TL/m2 ile en düşük değere sahipken, Şişli ise 6.43 TL/m2 ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe konumunda yer alıyor. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı. REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu: "Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, geçen sene olduğu gibi, bu sene de refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olma durumu devam ediyor. Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir. Geçen yılın aidat değerleri analiziyle bu yılınki karşılaştırıldığında ise; aidat değişim oranları bazı ilçelerde pozitif yönde bir eğilim göstererek artmış, bazılarında ise negatif yönde bir eğilim göstererek azalmış durumda. Bu değişimin sebebi olarak, inşaatı yıl içerisinde tamamlanmış yeni projelerin etkisi veya bazı projelerde ilk aidat fiyatlarının revize edilmesi gösterilebilir. Şişli, Bakırköy gibi konut satış metrekare birim fiyatları yüksek olan ilçelerde aidat metrekare birim fiyatları da artış gösterirken, yeni konut sayısının yüksek olduğu lokasyonlardan Kadıköy ise azalış gösteren ilçeler arasında yer alıyor" dedi.