Işıklar Arazi Satışları İle İlgili Muhtarları Bilgilendirdi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Kale Park Sosyal Tesisleri'nde muhtarlar ile bir araya geldi. Toplantıda hisseli satışlar hakkında dikkat edilmesi gerektiği konusunda muhtarlar bilgilendirildi.

Işıklar Arazi Satışları İle İlgili Muhtarları Bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Silivri’de “imarlı arsa satışı” reklamıyla hisseli satışlar gerçekleştirenlere karşı başlatılan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi. Muhtarların bu konuda bilinçli davranmasının önemine dikkat çekilen toplantıda mahallelerde ki sorunlar ve planlar da konuşuldu. Toplantıya Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Konseyi Sorumlusu, Silivri Belediyesi İmar ve Planlama Birim Müdürleri ve muhtarlar katıldı. 

IŞIKLAR KONUNUN HASSASİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar hisseli satışların hassasiyetine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Konu malum, önümüzde çok acil bir süreç haline geldi. Otobüslerle insanlar toplanıyor, getiriliyor ve şimdiye kadar hisseli satılan 3000 parsel olduğu söyleniyor. Daha öncede Akören Mahallesi böyle bir dram yaşadı. Şimdi Çanta Mahallesi’ne el atılmış. Bugün için belki göz alışıyor, belki çok rahatsız etmiyor olabilir ama ipin ucu bırakılır da bunların üstüne gidilmezse, gerekli tedbirleri almazsak 5 yıl içerisinde Sultanbeyli’de yaşadığımız dramın daha kötüsünü yaşarız. Televizyon reklamlarına inanarak, burada arsa olduğunu, elektriğinin ve suyunun var olduğunu, üç katlı imarının olduğunu, hatta arsasının AVM yanında, cami yanında olduğunu sanarak gelen insanlar var. Elinde hisseli bir tapu oluştuğunu görerek bunu hak gibi kabul ediyorlar. Ne muhtara, ne belediyeye, ne de tapuya giderek bilgi almıyorlar. Televizyonlarda tapuya benzetilmiş evraklar ile insanlar kandırılıyor. Kandırılmak derseniz de kimseye silah zoru ile bir şey satılmıyor. Kendi rızaları ile parasını verip alıyorlar. İşin ucunda yüzde 200, 300 gibi kolay rant beklentisi var. Bu şekilde emekli parasını, alın terini, emekli tazminatlarını getiriyorlar tüm bunların heba olduğunu görüyoruz. Gizli mutabakatlar var şikâyet bile etmiyor çoğu vatandaş. Mahkeme kararı ve kanun konusunda da çalışıyoruz. Meclis açılır açılmaz ilk verilecek kanun tasarısından bir tanesi bu konu olacak. Bir soruşturma yönergesi verilecek.


“VATANDAŞLARIMIZI UYARMALIYIZ”

 Milletvekillerimiz ile konuşuyoruz, herkes üzerine düşeni yapıyor.  Kaymakam bey de geçen gün bir toplantı düzenledi, bütün kurumları topladı ve bilgi aldı. Nasıl önüne geçilir, yaptırım nedir gibi konuların üzerinde durdu. İlçemizi bu toprakları korumanın yolu, günü birlik insanlara kurban etmemektir. Bu çalışmalar kapsamında vatandaşı uyarmak görevimiz. Komşu parseldeki kişinin bile uyarmamasından soruşturmaya alınabileceğini Cumhuriyet Başsavcımız da ifade etti. Hak oluşturmayan bir yerde yapılaşmanın mümkün olmadığını anlatmamız lazım. Diyelim ki göz yumdunuz. Vicdani değil, göre göre yapılmasına gönlümüz razı olmaz. Yarın öbür gün mağdur olacaklar. Yasal bir şey verilmesi, ruhsatlanması mümkün değil. Gelip belediyeden sorgulanmasına hiçbir engel yok. Vatandaşlarımız imar durumu hakkında ücretsiz bilgi alabilirler. Köylülerimizi de bilinçlendirmek konusunda çalışmalara devam etmemiz gerekiyor.”