Kiptaş Silivri'ye iki bin konut yapıyor

Bugüne kadar 72 bin konut üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, 22.yılına yeni projelerle giriyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ilk kez konut sahibi olmak isteyenlerin dört gözle beklediği projelerle ilgili müjdeli haberleri anlattı.

Kiptaş Silivri'ye iki bin konut yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da ucuz konutun adresi KİPTAŞ yeni projeler için geri sayımda. İstanbul genelinde imara uygun Hazine’ye ve şahıslara ait arsalar üzerinde projeler geliştiren KİPTAŞ, 2016’yı dar gelirli ve memurlar için konut edinme yılı ilan etti.

İstanbul genelinde imara uygun Hazine’ye ve şahıslara ait arsalar üzerinde projeler geliştiren KİPTAŞ, 2016’yı dar gelirli ve memurlar için konut edinme yılı ilan etti. Bugüne kadar 72 bin konut ürettiklerini söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, farklı semtlerde konut ihtiyacını karşılamak için uygun deme koşullarıyla projeler geliştireceklerini anlattı.

Yıldırım’ın ilk kez verdiği müjdeli haberler şöyle:

1) Hadımköy’de iki bin konutluk sosyal konut projesi üretilecek.

2) Silivri’de iki bin konuta yakın sosyal konut projesi üretilecek.

3) Büyükçekmece’de iki bin 500 civarında sosyal konut projesi üretilecek.

4) Bahçeşehir’de 1.800 konut üretilecek.

5) Pendik’te konut geliştirmeye dönük çalışmalar devam ediyor.

6) Esenler’de 80 bin konutluk dev projeye start verilecek.

7) Başakşehir’in İkitelliye yakın bölgesinin dönüşümünde KİPTAŞ rol alacak.


İlk adım Nisan’da

Mart ayında 4 bin konutluk Vaditepe Bahçeşehir projesinin anahtar teslimlerine başlayacaklarını dile getiren Yıldırım, nisan ayında komşu arazi üzerinde 1.800 konutluk projeye başlayacaklarını kaydetti. Konutların 1.300 adedinin memurlar için planlandığını söyleyen Yıldırım, ’’Geriye kalan 500 adedini uygun ödeme koşullarında vatandaşlara, emeklilere satmayı planlıyoruz. Konut sayısından daha fazla ön talep alınması durumunda kura yönetimiyle belirleyeceğiz’ dedi. Detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bugüne kadar ev satın alma hayali olan binlerce vatandaşa imkân sağladıklarını vurgulayan İsmet Yıldırım, ”Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde bu şirketi kurarken, İstanbul’da herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak bir yapıda ilerlememize vesile oldu. İBB Başkanımız Kadir Topbaş da ‘Biz hizmet adamıyız. Önceliğimiz İstanbulların memnuniyetidir’ diyor. Hedeflerimizi o doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Artık gerçekten konut ihtiyacı olanlara öncelik veriyoruz. 5 yıl oturma, 5 yıl satamama gibi şartlar getirdik. Böylece hem suistimali önlüyoruz, hem de gerçek ihtiyaç sahiplerini ev sahibi yapmış olacağız” dedi.

ÇATALCA GÖZ BEBEĞİMİZ

Çatalca’nın girişinde 2.250 konutun KİPTAŞ imzasıyla inşa edildiğini söyleyen Yıldırım, geçen ay satışa sunulan bu konutların 2.000 tanesinin 10 günde sahiplerini bulduğunu belirterek, ‘Ortaya atılan iddialara bugüne kadar cevap vermedik. Çünkü biz siyasi gözle bakmadan çalışıyoruz ve üretiyoruz. Başkaları ne söylerse söylesin, satışlarda gördüğümüz ilgi ortada’ dedi. Çatalca’nın gözbebeği gibi değerli olduğunu dile getiren Yıldırım, bölgede yeni projeler için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Yeni Akit