Silivri Belediyesi Arazi Mafyasına Savaş Açtı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri ve köylerinde 'imarlı arsa satışı' reklamıyla hisseli satışlar yapan arazi mafyasına karşı savaş açtı. Konuyu Ankara'ya taşımak isteyen Işıklar, CHP Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'den yardım istedi.

Silivri Belediyesi Arazi Mafyasına Savaş Açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri ve mahallelerinde yapılan hisseli arsa satışlarına karşı harekete geçen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuyu Ankara’ya taşıyor. Başkan Işıklar’ın daveti üzerine Silivri’ye gelen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, konu ile ilgili gerekli tüm çalışmaların yapılarak geniş bir kamuoyu oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Ziyarette CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 

IŞIKLAR: “HİSSE SATIŞLARINA SINIRLAMA GELİRSE ARAZİLERİMİZ KURTULUR”

Konu ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile savcılığa şikâyet ve suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Başkan Işıklar; “Tarım arazilerinde yasal olmayan, hiçbir plan standardına uymayan kâğıt üzerinde bölünmeler yapıp satıyorlar. Dört dönüm yeri 28 kişiye satmışlar. % 52’sini satınca belediye imar vermek zorunda diyorlarmış, böyle bir zorunluluk yok. İnsanları dolandırıyorlar. Çok ciddi bir rant oluşmuş. Bir çeteleşme söz konusu. Metrekare bazında hisse satışlarına sınırlama getirilmeli. Bu durum bir yasa teklifi ile ihtiyari değil, zorunlu hale gelirse o zaman arazilerimiz kurtulur” diyerek konuyu meclise taşıması konusunda Vekil Tamaylıgil’den yardım istedi.

 

TAMAYLIGİL: “BU KONUYU TÜM YÖNLERİYLE DEĞERLENDİRİP, KİTLESEL BİR ÇÖZÜM BULMALIYIZ”

Silivri Belediyesi’nin tarım faaliyetleri ile Türkiye’de bir sembol haline geldiğini söyleyen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil: “Silivri’nin tarım topraklarının titizlikle işletildiği biliniyor. Özellikle Silivri Belediyesi tarım faaliyetleriyle bunu kamuoyuna iyice duyurdu. Silivri ilçesi, İstanbul’da yapılaşmaya karşı Türkiye’nin sembolü haline geldi. Bu konuyu tüm yönleriyle ele alarak değerlendirip, gerekli kamuoyunu sağlayarak diğer partilerin de destek sağlayacağı bir noktaya taşımalıyız. Meclise, ilgili bakanlıklara taşıyarak mücadele edeceğiz. Konuya kitlesel bir çözüm bulalım. Bu konuda çalışarak gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra mağduriyet ortadan kaldırılabilir” diyerek Bakanlığa soru önergesi vereceğini söyledi.

 

GELİŞMELER BASIN VE KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Soru önergesinin dışında bilgi edinme yoluyla da konuyla ilgili araştırma yapacağını söyleyen Tamaylıgil, sorunun takipçisi olacağını dile getirdi. Hisse satışları ve beraberinde getirdiği sorunların çözüm önerileriyle birlikte hazırlanacak alt yapı çalışmaları, basın ve kamuoyu ile paylaşılacak.