Silivri'de dar gelirliye 345 konutluk proje

240 ay vadeyi konuşan konut sektörü, alt ve orta gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için 2017 yılına hızlı başlangıç yaptı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşlar için İstanbul Silivri'de 345 konut inşa edecek. Proje, 2+1 dairelerden oluşacak, kurayla satılacak.

Silivri'de dar gelirliye 345 konutluk proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gayrimenkul sektöründe orta gelirli için 240 ay vade konuşulurken, bir müjde de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) geldi. TOKİ, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için İstanbul Silivri’de 345 konut inşa edecek. İstanbul, Türkiye’de alt ve orta gelirin en yüksek konut talebinin olduğu şehir. Bu nedenle TOKİ’nin projeleri konut alıcıları tarafından büyük ilgi görüyor. TOKİ’nin İstanbul’da satışa çıktığı projelere binlerce başvuru geliyor ve kura çekiliyor. Silivri projesi de kura yoluyla sahiplerini bulacak. Projenin inşaatı için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak.

Silivri Pirimehmetpaşa Mahallesi’nde inşa edilecek konutlar 2+1 şeklinde olacak. Brüt 75 metrekare büyüklüğündeki konutlar için ayrıca 127 araçlık otopark da yapılacak.

Mahalle konsepti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ÇED sürecinin tamamlanmasıyla projenin hazırlıkları hızlandı. ÇED raporuna göre, konutlar inşaat ruhsatlarının alındığı tarihten başlamak üzere en geç 14 ay içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.  TOKİ Başkanı Ergün Turan, “TOKİ olarak insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kuruyor ve onlarca konut projesinin hayata geçiriyoruz. Üretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut projelerimiz oluşturuyor” dedi. Toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa ettiklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

“Bu doğrultuda yatay mimari, yöresel mimari, semt kültürünü barındıran mahalle konseptli projeler üretiyoruz. Silivri’de inşa edeceğimiz konutlar ile vatandaşlarımız yeni bir mahalleye kavuşacak. Projemiz, mahalle konsepti ile geliştirilmiş semt kültürünü barındıran önemli bir çalışma. Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor.”

Yatay mimariye devam

DİKEY yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçtiklerini hatırlatan Ergün Turan, şöyle konuştu: “Yol haritamızdaki en önemli unsurlardan biri başta kadim şehirlerimiz olmak üzere tüm mekânlarımızda dikey değil yatay bir yapılaşma olacak. Şehirlerdeki en yüksek binalar TOKİ binaları olmayacak, diyoruz. Pek çok ilimizde bu bakışı yansıtacak önemli projeler başlattık. Silivri projemizi de yatay mimari ile inşa edeceğiz. Konutlarımız zemin artı 3-4 kattan oluşacak.”

İstanbul’a 5 bin 200 konut

2017 yılında İstanbul’da kentsel dönüşümde daha aktif olacaklarını da belirten Ergün Turan, “Yeni yılda İstanbul’da 5 bin 200 konut projesi geliştirdik. Marmara Bölgesi’nde toplam 12 bin 716 konut yapma hedefliyoruz” dedi. Öncelikle hedeflerinin başta dar gelirli ve hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu söyleyen Turan, “Ben 1 yıldır idarenin başındayım. İdareyi şöyle tanımlıyorum; sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için gerçekten dost eli bir kuruluş” diye konuştu.

Gazetevatan