Silivri'de konut fiyatlarına metro dopingi!

İstanbul'un prim değeri artan ilçelerinden biri olan Silivri'de metro, kentsel dönüşüm ve TOKİ projeleri bölgenin değerini de artırıyor.

Silivri'de konut fiyatlarına metro dopingi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazlık bölgesi olarak bilinen Silivri’nin yapılan yatırımlarla farklı bir çehreye sahip olacağı belirtiliyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattını bu ilçeye kadar uzatılacağını açıklarken; Silivri’ye metro hattı için çalışmalara başlandığını da müjdeledi. Toplam uzunluğu 32.5 kilometreyi bulacak Silivri metrosunun ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.

TOKİ’den Silivri’ye 345 yeni konut

Ulaşım çalışmalarının yapıldığı ilçede konut alanında da gelişmeler yaşanıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Silivri’de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de birçok projeyi hayata geçiriyor. TOKİ, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla dar gelirli vatandaşlar için İstanbul Silivri’de 345 konut inşa edileceğini duyurdu. Silivri’de yatay mimariyle inşa edilecek olan ve 3-4 katlı apartmanlardan oluşacak olan projedeki daireler 2+1 olacak. Silivri’ye yapılan konut ve ulaşım yatırımları konut fiyatlarını etkiliyor. Peki, ulaşım ve konut yatırımları yapılan Silivri’de konut fiyatları ne durumda? Kiralık ve satılık fiyatları nasıl bir grafik çiziyor? İşte İstanbul’un değerlenen ilçelerinden Silivri’deki konut fiyatlarının seyri…

Son 3 sene satılık konut fiyatları yüzde 84 arttı

REIDIN verilerine göre Silivri’de Mart 2014 ile Mart 2017 tarihleri arasında satılık konut fiyatları yüzde 84 arttı. Aynı dönemde İstanbul’da satılık konut fiyatlarının yüzde 59 arttığı görülüyor. Silivri’de Mart 2014’te bin 200 TL olan konut metrekare fiyatları; Mart 2017’de 2 bin 210 TL oldu. Zingat.com verilerine göre bölgede 100 metrekarelik bir dairenin ortalama satış fiyatı 201 bin 783 TL. Mart 2014 ile Mart 2017 tarihleri arasında kiralık konut fiyatlarına bakıldığında ise yüzde 46’lık bir artış dikkat çekiyor. Aynı dönemde İstanbul genelinde kira fiyatları yüzde 41 arttı. Bölgede gerçekleştirilen markalı konutlara baktığımızda ise 2014 ila 2021 yılları arasında 4 konut projesi ve 373 daire stoğu bulunuyor. Bu markalı konut projelerinde en düşük metrekare fiyatı 2 bin 237 TL olurken; en yüksek metrekare fiyatı 3 bin 492 TL oldu.    

Kaynak: Zingat.com