Silivri'de Yeni Bir Yaşam Başladı

Saral İnşaat grubu 1971 yılında Mimar Osman SARAL tarafından kuruldu.. 40 yılı aşkın tecrübesi, bilgi, ekip ve donanımı ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren grup farklı branşlar da milyonlarca m2 imalat yaparak binlerce aileyi konut, yazlık, villa ve ofis sahibi yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir.

Silivri'de Yeni Bir Yaşam Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Grubumuz tüm inşa ve proje uygulamalarında mimariyi ön plana çıkarmış, fonksiyonel ve ergonomik yapılar inşa ederek misyonunu hiçbir dönem de ticari kaygılar üzerine kurmamıştır. Hayata geçirdiği tüm eserleri ve projelerinde sağlanan müşteri memnuniyeti ile de haklı bir gurura sahiptir.

İnşa edilen yapıların ilkleri barındırması, sektöre ve ülkeye namzet/emsal işler yapılmasının sektöre ve ülkeye namzet ve emsal işler yapılmasının haklı övüncünü yaşamaktadır. 1999 yılında ülkemizde meydana gelen Adapazarı depreminden önce ‘ileri ahşap sistem teknolojisi’ kullanarak Sunflower Proje konseptinin inşası ile  ülkemize yeni bir yaşam sistemi getirerek vizyonunu da ortaya koymuştur.

Bugün çağdaş dünyanın kullandığı bir sistem olan 'ileri ahşap sistem teknolojisi' özellikle ABD, Kanada, İskandinavya ve Japonya gibi ülkelerde hem kamu ve toplum güvenliği nedeniyle hem de insan sağlığı ve çevreye dost olduğu için tercih edildiği açıktır.

Sistemin çevreye dost, ekolojik ve doğal malzemelerle kurulmasından bu yaşam konseptinde insanlara deprem güvenliği, sağlıklı, keyifli ve konforlu bir yaşamın kurulumunda inşasına kadar tüm aşamalarda otokontrol ve garantilerle sunulması önemlidir.

Villaların inşasında kullanılan tüm malzemelerin garanti kapsamlı, çevreye dost ve ekolojik olması.. Dünya'da ki tüm çevreci örgütler ve başta Greenpeace tarafından tavsiye edilmesi.. ve kullanılan tüm malzemelerin kanserojen, atık ve kimyasal nitelikler taşımaması.. herşeyden önemlisi yaşam ve yatırım garantili olması.. depremlere karşı en güvenilir ve en garantili tek inşa sistemi olması.. Nemsiz ve Rutubetsiz ortamlar sunarak insan yaşamına değer ve ömür katması, sistemin nitelik ve niceliklerinden bir kaçıdır. 

Ülkemizin en iddialı ve en büyük projelerinden birisi olan Sunflower projesi ile sektörde hep ilkleri gerçekleştiren Saral İnşaat Grubu bu konseptle inşa ettiği projelerinde; ısı pompalı klimalar, genel jeneratör sistemi, deniz suyunun arıtılması, merkezi vakum sistemi, kapalı garaj ve kişiye özel dekorasyonlarla farklı yaşam alanlarını özel olarak inşa etmektedir. Geniş bahçeler içindeki evlerde imara göre değil konsepte göre projeler inşa etmesi ülkemizde bir emsal ve örnek teşkil ettiği bilinmektedir. Yapı sistemleri ve planlar günün koşul ve beklentilerine göre şekillendirilmiş, çağdaş ve modern yaşam çizgileriyle desteklenmiştir. Özellikle sağlıklı ve güvenli ev konsepti ile ‘ileri ahşap sistem’in ülkemizde revaç ve talep bulmasına da öncülük edilmektedir. 

 

Sonuç olarak teknolojik ve inşa literatürü ile çağdaş yaşamın tüm gereklerini Sunflower projelerinde uygulayarak sektöre öncülük edilmiştir.. ki bugün gelinen noktada Saral’ ın ileri ahşap sistemde ki engin tecrübesi, donanımı ve mimari de ki üstünlüğü tartışılmaz kabul edilmektedir. Bizler üretilen ve imalat yapılan tüm eserlerimizin ve projelerimizin yaşam ve yatırım garantili olduğunu ve olacağını taahhüt ediyoruz.  

1949 yılından günümüze kadar hep daha ileriye ve daha iyiyi üretmek için çalıştık ve çabaladık.. ailemizin tüm kuşakları olarak aynı heyecanla yapılan tüm işlerin arkasında durduk.

Grubumuzun bunca yıldır yaşanan deprem, sel baskınları, doğal afetler vb.. gibi tüm olumsuzluklara rağmen yapılan eserlerin abide gibi ayakta durması ve yaşaması.. tabi en önemlisi reklama dayalı olmayan ve tamamen müşteri memnuniyeti üzerine kurulan satış jargonu ile yapılan işlerde gösterilen titizlik, itina ve özen ile ortaklarımıza, kişilere, ailelere/müşterilerimize ve topluma karşı olan saygımız ve ticari değerlerimizle bugün sektörde yarım asra yaklaşan bir tecrübe çınarı olduğu her zaman ve tüm platformlarda ifade edilmektedir.

Saral İnşaat grubunun sahip olduğu değerler, birey, aile ve toplumsal sorumluluklarımız ekip ve takım arkadaşlarımızla beraber tüm değerlerimizle bu şirket manifestosunun altına imzamızı atıyoruz.. bu düşünceler ışığında prensiplerimizden tavizsiz şekilde yolumuza devam ediyoruz. 

 

Ahşap sistem teknolojisi;

 

Ülkemizde, Saral İnşaat Grubu tarafından Silivri Sunflower projesinde uygulanan ‘ileri ahşap sistem teknolojisi’ ile yeni bir yapı ve yaşam alanlı konsept uygulaması sektörde bir ilk olarak bilinmektedir.

İleri ahşap teknoloji’ ile kurulması düşünülen yapılarda doğal fırınlanmış ve emprenye edilmiş çam veya ladin ağaçları ile kendi fabrikamızda yapısallar üretilmektedir. Bu yapısallar panel duvarlar, çatı makasları ve kirişler olarak bilgisayar ortamında, statik hesaplamaları yapılmış olarak hazırlanmaktadır. Yapıların dış cephelerinde kullanılan fibercement, dış kapılar, yalıtım malzemesi olan housewrap (nem örtüsü) ve diğer doğal ürünler ithal edilmektedir.

Bu sistemin depremlere karşı %100 güvenli olması ve yaşamsal garantili olması.. ekonomik ve bakım gerektirmeme özellikleri.. sağlıklı (nemsiz-rutubetsiz) yaşam alanları sunulması.. hızlı inşa edilebilmesi.. izolasyon ve yalıtım sorununun bu yapı sisteminde ki eşsiz çözümü.. bölge ve kıta farkı gözetmeden ve iklimsel değişikliklerden etkilenmeden ve her koşulda inşa edilebilmesi teknolojik üstünlüğünü de göstermesi bakımından önemlidir.

İleri ahşap sistem’ uygulaması çevre dostu ve yeşil binalara Dünya da en iyi örnektir.. kullanılan tüm malzemelerin kimyasal atık ve kanserojen madde içermemesi.. geri dönüşümlü ve çevreci nitelikler taşıması nedeniyle Greenpeace örgütü tarafından da tavsiye edilmektedir.

Sistem; konsepti gereği geniş bahçeler içinde olmak zorundadır.. gerektiğinde konseptte imarın eksik kullanılması maliyet yükünü etkilese de satış/pazarlama açısından da bir avantaj olduğu diğer Sunflower projelerinden bilinmektedir.

Bu yapı sistemi ülkemizde ABD-Kanada ASTM standartlarında ve Türk imar mevzuatına uygun olarak inşa edilmektedir. Ekte ki oluşturulan teknik şartnameye göre statik hesaplamaları yapılmış, izolasyon ve yalıtımları çözümlenmiş, ısıtma-soğutma sistem, mutfak, beyaz eşyalar ve iç dekorasyon alternatiflerinin de ailelerin beğenisine göre hazırlanıp inşa edilecektir. Proje de sosyal yaşam alanları, tenis-basket sahası, çocuk parkı ve genel jeneratör sistemi ile kesintisiz elektrik, her adaya ait bahçe sulama depoları, 7/24 güvenlik ile site servis hizmetlerinin de sunulacak olması gibi yaşamsal keyif ve kaliteyi artıran değerlerin konsepti gereği sunulması ülkemizde ki diğer projelere nazaran emsalsizdir.

Evlerin inşasında kullanılan tüm malzemeler garanti kapsamlı ürünler olup TSE garantilidir. Sistemin süre avantajlı, çevre dostu, bakım gerektirmeme, garantili ve doğal malzemelerle inşa ediliyor olması nedeniyle nemsiz ve rutubetsiz ortamlarda keyifli ve sağlıklı bir yaşam vaat ettiği açıktır.

Saral, ileri ahşap sistemle inşa ettiği Sunflower projelerini; Silivri bölgesinde, Kemerburgaz/Davutpaşa, Ömerli, Büyükçekmece/Karaağaç bölgelerinde inşa etti. Aynı zaman da grubumuza bağlı ahşap sistem markası Alba House ile hem yurtiçinde her bölge de hem de Gürcistan, Ukrayna, Kıbrıs ve Erbil gibi ülkeler/bölgeler de projeler inşa ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

 

Saral İnşaat Grubu 2013 yılından itibaren yeni projelere hazırlanıyor.. Avcılar -630 konut-, Keşan-Saralcity, Kemerburgaz ve Silivri bölgelerinde de farklı projeler üzerine hazırlıkları yapıyor.

 

Sonuç olarak; grubumuz misyonu ve vizyonu itibariyle hem toplumsal sorumluluklarımız hem de gelecek nesillerin daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir yaşamı için tüm uygulama ve inşa çalışmalarında ticari kaygılardan uzak kendi prensip ve değerleriyle çalışır, üretir, pazarlar ve satar..garanti kapsamları gereği de işin arkasında durur.. bu sorumluluk tam 42 yıldır da devam etmektedir.

 

 

PRENSİPLER / DEĞERLER

 

Saral'ın satış ve pazarlama konsepti ve jargonu tamamen kişiye özeldir.

Ülkemizde 'bahçeli ev konsepti' ni çağdaş yaşam normlarına göre uygulayan -hatta imarı eksik kullanan- Saral, geniş bahçeler içinde, çevreye dost malzemelerle inşa edilen bir sistemi yaşam garantisi ile beraber sunmaktadır.

Bu yeni yaşam kültürü Türkiye'de bir ilk olduğu için hem hedef kitle seçiminin doğruluğu hem de müşteri tasnifi özellikle uygulanmaktadır.

Saral, uyguladığı satış stratejisi ve müşteri yaklaşımı ile de bir ilki gerçekleştirmektedir.. çünkü uzun yıllara dayalı olmayan bir inşaat proğramı ile ile ya hemen teslim ya da en geç 3 ay için de ev teslimi yapmaktadır.

Burada ki amaç huzurlu vr problemsiz bir yaşamın vaad edilmesidir.. reklama dayalı olmayan satış politikamız gereği aileleri tanıyarak ev almalarına yardımcı olmak başlıca prensiplerimizdir.

Teslimleri yapılacak villalarda mutfak, beyaz eşyalar ve klima gibi elektronik aletlerin teslimini yetkili servisleri ile yapmak,

Müstakil bahçelere yapılacak otomatik sulama, çim ve havuz opsiyonellerinin teknik ekip tarafından sunum, takip ve koordinasyonunu sağlamak,

Müşteriye satış sonrası müşteri memnuniyetini iyi anlatmak.. gerekirse projede yaşayan aileleri tanıştırarak akıllarda kalabilecek tüm soru işaretlerinin çözümlenmesine yardımcı olmak, Sunflower projesinin temel prensipleridir.

 

Türkiye’de ilklerin projelerini inşa eden  Saral İnşaat Grubu

 

Şimdi kendi arsa ve arazilerine ev/evler ve projeler inşa etmek isteyen değerli yatırımcılar için ALBA HOUSE markası ile hayallerinde ki evleri inşa ediyor.

Hayallerin gerçeğe dönüşmesi çok uzak değil.. projelendirilmesi, tasarlanması ve uygulanması profesyonel kadrolar tarafından yapılıyor.

Bugün çağdaş dünyanın kullandığı ve kabul edilebilir bir sistem olan ahşap konstrüksiyonlu evlerin inşası için Türkiye’de ALBA HOUSE markası ile bir ilke imza atıyoruz.

Özellikle ABD, Kanada ve Japonya gibi ülkelerde insan sağlığı ve çevreye dost olduğu için tercih edilen ahşap sistem teknolojisi depreme karşı en güvenilir yapılar olarak biliniyor.

Nemsiz ve rutubetsiz ortamlar sağlayan bu sistemle sağlıklı ve güvenilir yaşam alanlarına kavuşmak çok kolay.

42 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir grup olarak ALBA HOUSE referansı en sağlam ve en güvenilir olan bir marka olduğu bilinmelidir.

Sunflower projeleri ile tanınan grubumuz çağdaş yaşam konseptleri ile uygulanan planlarda fonksiyonel ve ergonomik kullanım alanları sunuyor.

Çünkü Türkiye de ahşap taşıyıcı sistemli evlerin inşa edilmesini sağlayan Saral İnşaat grubuna bağlı Sunflower projelerinde çalışan ekipler ve teknik kadrolar tarafından tasarımından projelendirmesine kadar uygulanmaktadır.

Bugün Sunflower projeleri farklı bölgelerde devam etmektedir.

 

Teknik donanımı ve kullanılan malzemelerin garantili ve markalı olması teknolojiye olan güveni göstermektedir.

 

Her türlü beklentilerin karşılandığı bu evlerde kişiye özel iç dekorasyon alternatifleri ile sağlıklı ve huzurlu bir yaşamı düşleyen ailelere -temel aşamasından sonra- en geç 3 ay içinde anahtar teslim gibi seçeneklerle sunulmaktadır.  

 

 

Teknik özellikleri :

 

Kanada standardında –50’ ye göre dizayn edilen bu evlerde ısı ve ses yalıtımı mükemmel normlara sahiptir.

Duvarlar izolasyonlu olup, dış cepheler fiber-cement ile kaplı

(Yanmayan, ömürsüz, fiber elyaf bir malzeme )

Çatılar lamine shingle ile örtülmekte,

Profiller ithal Rehau marka çevre dostu Greenline PVC ler.. veya isteğe bağlı ahşap doğramalar,

Dış kapılar çelik, iç kapılar Amerikan kapı,

Elektrik tesisatı buatsız, elektrik kabloları alev almaz silikonlu,

Su tesisatı folyolu PPRC,

Tüm villarlarda Highlife marka heat-pump ısıtma ve soğutma sistemi,

Evler de merkezi vakum sistemi- hijyenik,

Her eve ait kapalı garaj ve çamaşır odası,

Mimsan marka termosifon, elektrikli merkezi sıcak su,

Beyaz eşyalar.. Siemens marka,

Jakuzi,

Ahşap, mermer veya traverten kaplamalı Fransız tarzı şömineler,

Müşteriye özel ; Seramikler, duvar kağıdı, halı, parke, mutfak ve banyo

mobilyaları vs.,

Beyaz - Ahşap kartonpiyer ve bordürler,

TSE garantili Elektrik anahtarları Schneider marka,

İsteğe uygun havuz, peyzaj ve otomatik sulama sistemleri,