Tapu Senedinde QR Kod Dönemi

QR kodunu, bu hafta itibarı ile tapu senetlerimizde de görmeye başladık. Tapu müdürlüklerinde basılan tüm tapu senetleri üzerinde bulunan QR kodu ile, gayrimenkulünün haritasına ulaşılabilecek.

Tapu Senedinde QR Kod Dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Denizli Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yönetim kurulu başkanı Alpay Denizli “QR kodu uygulaması ile taşınmazın tapu senedini alan malik, aldığı yeri cep telefonu üzerinden haritada görebiliyor. Tapu senetlerine dinamiklik getiren ve bilgi paylaşımını kolaylaştıran bu uygulama, tapu senedini yeni alanlar içinde merak uyandırıyor” dedi.

Nasıl Kullanılıyor

QR kodun kullanımına ilişkin de bilgiler veren Denizli Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yönetim kurulu başkanı Alpay Denizli “Öncelikle ücretsiz olarak sunulan QR Kodu okuma programlarından herhangi birini mobil cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Tapu senedi üzerinde, yüz ölçümü bilgileri altında yer alan QR kodunu da telefon veya tabletinizin kamerası ile okutuyorsunuz. Program yön fark etmeksizin, otomatik olarak kare kodunu tanıyacak ve sizi https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine otomatik olarak yönlendirecek” dedi.

Tapu Senetlerimiz Hala Yetersiz

QR kodu ihtiyacını daha önce gündeme taşıdıklarını da belirten Denizli Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yönetim kurulu başkanı Alpay Denizli “Tapu senedini alan malik hala maalesef birçok bilgiden mahrum. Mevcut tapu senetleri taşınmazları doğru ve yeterli bir seviyede temsil edemiyor. QR sadece taşınmazın konumunu göstermiş olacak. Bugün hala tapu senedi evrakında bir bağımsız bölümün kaç m² olduğu, ne zaman inşa edildiği, bu evrakın hala geçerli olup olmadığı, hissedar sayısı gibi birçok önemli bilgi maalesef cevapsız” dedi.