Eren,harekete geçti

Fener'in mahalle, bölgemizin en aktif muhtarı Muharrem Eren, Tarım Bakanlığının başlattığı 'Hadi köyümüze geri dönelim' proje kapsamına Silivri'nin de alınması için harekete geçti.

Eren,harekete geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş'a kadar, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca'dan MHP'li bölge milletvekilimiz Arzu Erdem'e ulaşan Eren söz konusu talebini iletti.

MHP'Lİ ARZU ERDEM DÖNÜŞ YAPTI

MHP Bölgemiz Milletvekili Arzu Erdem'in de dönüş yaptığını paylaştığı bölgemiz beklentisini Eren şöyle ifade etti: “Tarım Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Hadi köyümüze geri dönelim” proje kapsamında, köyüne dönen halkımıza 300 küçük baş koyun desteğinden (Kadıköy - Gazitepe-Akören-Bekirli- Kurfallı-Fener -B Sinekli - K Sinekli-Danamandıra- Sayalar -Çayırdere - Beyciler- Çeltik - Yolçatı-Seymen B Kılıçlı - K Kılıçlı - Alipaşa) Silivri'mizin eski 18 Orman köylerinin de faydalanmasını istiyoruz.”

PROJE NEYİ KAPSIYOR?

Hükümet hayvancılık alanında yürürlüğe koyduğu teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köye dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun artı koyunlara bakana da asgari ücret verileceğini açıkladı. Köyden kente göçü önlemek için hükümetin hazırladığı proje kapsamında çiftçi ailelere 300 adet damızlık koyun verilmesi öngörülüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

300 KOYUN + ASGARİ ÜCRET + SİGORTA

“Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi” diyen Fakıbaba, şöyle konuştu: “Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular birkaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder.

YAVRULARI BİZE SATABİLİRLER

Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.”