2. Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Sulama yapılmadan yetiştirilen Kadıköy Karpuzu'nun tanıtılmasının amaçlandığı Silivri Belediyesi 2. Kadıköy Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Tonlarca karpuzun ücretsiz olarak dağıtıldığı festivalde, Kadıköylüler gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı.

2. Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği tarım festivallerine devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Silivri Belediyesi Karpuz Festivali’nde en iyi karpuz yarışından dans gösterilerine, konserlerden karpuz yeme yarışına kadar birçok etkinlik yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yöneticileri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, İl ve ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilçe kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanlarının katıldığı Karpuz Festivali’nde yaşlı genç, kadın çocuk demeden tüm Kadıköy Mahallesi festival alanındaydı. Festivalin sunuculuğunu Silivri Belediyesi İdari İşler Amiri Olcay Yılmazer üstlendi.

 

ORAN; “SİLİVRİ’DE ÇOK GÜZEL HİZMETLER VEREN BİR BELEDİYEMİZ VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran festivalde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Hepinize güzel bir gün diliyorum. Karpuz festivali sadece ürünlerimizin tanıtımı veya para etmesi için değil aynı zamanda bir araya gelmemiz, dertleşmemiz içinde bir vesile oluyor. Biraz evvel stantları gezdik, karpuzlar o el emeği göz nuru ürünler inşallah ederini bulur. Bu sene inşallah mahsulünüz bereketli olur evinize bol para girer. Bu bölgenin en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu biliyorum. CHP olarak biz de tarıma son derece önem veriyoruz. Çiftçimizin sorunlarını, tarımdaki sıkıntıları biliyoruz. Bunlarla ilgili Ankara’da önemli çalışmalar yapıyoruz. Çok güzel bir ilçedeyiz. Burada güzel hizmetler veren bir belediyemiz var. Sizlerin teveccühü ile bu belediyeyi kazandık. Güzel sosyal hizmetler veriliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile güzel çalışmalar yapılıyor. Ben belediye başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Silivri’deki ilçe başkanım partili arkadaşlarım bu bölgenin daha güzel ve yaşanabilir olması için çalışıyorlar. Silivri’nin güzel toprakları, bereketli denizi var, güneşi var. Burada bir de bizim yüreğimizi yakan cezaevi var. İnşallah oradaki hukuksuzluklar son bulur. Silivri hep güzel anılır. Mutlu, güzel, umutlu bir Silivri diliyorum. Karpuz Festivali hayırlı olsun. Şimdiden dereceye girecek çiftçi arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Jüri’nin son derece ciddi kriterleri var onlara da kolaylıklar diyorum. Hepinize iyi eğlenceler, sağlıklı ve huzurlu kalın.”

 

IŞIKLAR: “ZENGİNLİĞİMİZİ REFAHA ULAŞTIRMAK AMACINDAYIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivrimizim güzelliklerini, üretim zenginliklerini Değirmenköy’de domatesini, Kadıköy’de karpuzunu, Selimpaşa’da Kavununu ve bamyasını, Silivri’de yoğurdunu ortaya çıkarmak, zenginliğimizi refaha ulaştırmak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Bunu müzikle ve yarışmalarla pekiştirip hepimizin bir arada olma vesilesini ortaya koyuyoruz. Ama en önemli isteğimiz; yıllardır Adana’dan Suriye’den gelen karpuzların belki de en iyisini üreten Kadıköy’ümüzün tanıtımına katkı sağlamak. Tanıtamayınca, pazara ulaştıramayınca bunu refaha, paraya bir emeğin karşılığına dönüştüremiyoruz. İşte başlama sebebimiz buydu. Artık bu festival geleneksel hale gelecek. Kadıköy burada var olduğu sürece karpuzunu tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Amacımız bu güzelim topraklarda zenginlik yaratmak. Tabi başka amacımızda var bu meydanları dolduracağız. Daha iyi yaşama isteğini dışa vurmanın bir biçimidir bir araya gelmek. Bu meydanlarda el ele, kol kola, gönül birliği içerisinde var olmak daha iyi yaşamak isteğimizin özgürlük adalet içinde yaşama isteğimizin göstergesidir. Severek yaşamak en büyük meydan okumadır. Bu Cumhuriyeti seveceğiz. Bu toprakları seveceğiz ve sevgimizle meydan okuyacağız. Sevgimizi her fırsatta bir araya gelerek meydanlarımızı doldurarak bu güzelim topraklarda eşitlik, barış ve huzur içinde değerlerimizden vazgeçmeden bu Cumhuriyeti kuran büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği o aydınlık yoldan vazgeçmeden sevgi ile yapacağız bunları. Sizlere gönül dolusu sevgilerimi sunuyorum. Nice festivallerde buluşmak üzere ben ve arkadaşlarım sizin emrinizde olmaya devam edeceğiz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

 

KARPUZ YEME YARIŞININ GALİBİ KÜÇÜK GİRAY OLDU

Festival kapsamında 10- 12 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmada en küçük yarışmacı Giray Aliyen ilgiyle izlendi. Küçük yaşına rağmen en çok karpuzu yiyen Küçük Giray büyük alkış aldı. Katılan tüm çocuklara kitap seti ve kalem setleri hediye edildi.

 

EN İYİ KARPUZ YARIŞMASINDA KIYASIYA REKABET

Kadıköy İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam eden festivalin en çekişmeli yarışmalarından biri de En İyi Karpuz yarışmasıydı. Bu yıl 19 üreticinin katıldığı yarışmada karpuzlar, homojenlik, etlilik, aroma, sertlik gibi farklı birçok kategoride değerlendirmeye alındı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Vahap Sarıtaş, Hüseyin Işık, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Ümit Tosun, Koçali Kayabaş, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen, Silivri Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk, Silivri Önder Çiftçi Derneği Ziraat Mühendisi Ramazan Şenol Kabzımal Fevzi Altınpul ve Hacı Ali Köse’nin jüri üyeliğini yaptığı yarışma büyük heyecan yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP’li Milletvekilleri ile birlikte tüm karpuzları tek tek inceleyerek üreticilere başarılar dileyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadıköylü kadın üreticinin yapmış olduğu karpuz pekmezinden de tadarak satın aldı.

 

EN İYİ KARPUZU ONLAR ÜRETTİ

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Karpuz Üreticilerine ödülleri sahnede takdim edildi. En İyi Karpuz Üreticisi birincisi Sezgin Köse, ikincisi Ece Yıldız ve üçüncüsü de Mithat Erol oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ve çeşitli hediyeler de verildi.

 

KADIKÖY’Ü GURURLANDIRAN RABİA’YA ÖDÜLÜ IŞIKLAR’DAN

Türkiye genelinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen atletizm müsabakaları Koşu Yarışmasında ikinci, Gülle Atma ve Uzun Atlamada da birinci olan Kadıköylü Rabia Bülbül’ü Başkan Işıklar sahnede tebrik etti. Başarılarının devamını dileyen Işıklar Rabia’ya cep telefonu hediye etti.

 

SİNAN ÖZEN KADIKÖYLÜLERİN GÖNLÜNE TAHT KURDU

Silivri Belediyesi 2. Karpuz Festivali sahne programında ilk olarak Silivri’nin yerel değerlerinden biri olan Ali Rıza Altınkeser sahne alarak klarnet şov gerçekleştirdi. Usta virtüözlere taş çıkartan Altınkeser, Kadıköylüler’den tam not aldı. Gecenin finalinde sahne alan Sinan Özen ise mahalle sakinlerini coşturdu. Sempatik ve sıcak tavırlarıyla dikkat çeken Özen, en sevilen şarkılarını Kadıköylüler için söyledi. Geç saatlere kadar devam eden konserin sonunda Başkan Işıklar Özen’e sahnede karpuz ikram etti. Festivalde Kadıköylü üreticilerin alana getirdiği tonlarca karpuz katılanlara ikram edildi. İkram edilen karpuzların yanı sıra tonlarca karpuz da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.