29. Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Fuarı Başlıyor

Silivri Belediyesi 29. Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Fuarı başlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleşecek festivalde, toplu açılışların yanı sıra, en iyi domates üreticisi ve domates güzeli yarışması, halk oyunları ekibi gösterisi ile konserler yer alacak.

29. Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Fuarı Başlıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçenin yerel değerlerinin yaşatılmasına yönelik olarak sürdürdüğü tarım festivallerinden biri olan Değirmenköy Domates Festivali’nin 29. su 31 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek festivalde bu yıl ilk kez Tarım Fuarı da yer alacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Işıklar ile birlikte ilçe genelinde yapılan çalışmaların toplu açılışlarını da gerçekleştirecek.

 

SİLİVRİ’DE BİR İLK; TARIM FUARI!

İki gün sürecek Tarım Fuarı’nda traktör, tarım alet ve ekipmanları, gübre ve tohum üreticisi Türkiye’nin önde gelen firmaları stant açacak. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Silivri Ziraat Odası, Silivri Önder Çiftçi Derneği ile Namık Kemal Üniversitesi’nin de katılımlarıyla gerçekleşecek Tarım Fuarı’nda ilçe genelinde üretilen tüm tarım ürünleri sergilenecek. Fuarın ikinci günü olan 1 Eylül’de Silivrili çiftçiler için Trakya’da Tarım Uygulamaları konulu bir seminer düzenlenecek.

 

EN İYİ DOMATES SEÇİLECEK

Değirmenköy Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen festivalin gündüz programında üreticiler ürünlerini sergileyecek ve en iyi domates seçilecek. Halk oyunları gösterileri ve domates güzeli yarışmasının da yer alacağı festivalin akşam programında da Rumelili Orhan ile Kemal ve Ferhat Göçer sahne alarak, Değirmenköylüler için konser verecek.