54.Silivri Yoğurt Festivali korteji

54. Silivri Yoğurt Festivali kortej yürüyüşü 'Silivri Yoğurdunun Beyazı Barışın Simgesidir' sloganıyla gerçekleştirildi.

54.Silivri Yoğurt Festivali korteji
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bu yıl 54.sü düzenlenen Silivri Yoğurt Festivalinin kortej yürüyüşü “Silivri Yoğurdunun Beyazı Barışın Simgesidir” sloganıyla Silivri Belediyesi önünden başlayarak Atatürk anıtına kadar sürdü.Yürüyüşe Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar ,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,siyasi parti temsilcileri,meclis üyeleri,STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Katılımcıların beyaz kıyafetlerle katıldığı yürüyüşte vatandaşlara beyaz karanfiller dağıtıldı.

Atatürk anıtı önünde toplanan grup Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu. Yürüyüşe katılım gösterenlere hitaben kısa bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “944 yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamın kimyasını bulmuş bir devletiz. Onlarca etnik kökeni Türkiye Cumhuriyeti projesi adı altında buluşturan büyük Atamızın “yurtta sulh cihanda sulh “ şiarının anlamını bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Bizim büyük medeniyetimizi Ortadoğu’nun karanlık dehlizlerinde sokmaya çalışan terör tezgâhları ve taşeronlarına şunu söyleyeceğiz “ sizden korkmuyoruz”. Barış ve kardeşliğe olan inancımız Türkiye’nin ve Silivri'nin yarınlarına olan umudumuzla dimdik ayaktayız ve aydınlığa yüreğin ülkemizin barışa adanmış olan adımları olmaya devam edeceğiz. Bize ders vermeye o yarım akıllarıyla ayrışmaya düşmanlığı körükleyen hainlere zibidilere ve şov peşinde koşan zamanlara söyleyecek çok şey var ama yeri ve günü bugün değil. Barış istiyoruz bu memleketin her köşesinde, hemen barış, derhal barış, Silivri’de yoğurdun beyazı barışın simgesi olacak ”dedi.

Yürüyüş sonrası bir diğer konuşmacı ise Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar oldu. Kaymakam Bekârlar da yaptığı konuşmada “Az önce yaptığız yürüyüşle 544.Silivri Yoğurt Festivalinin açılışını yapmış olduk.54 yıllık bir festivale sahip olan bir ilçe benim hafızamda yok. O yüzden bu festivalin başlaması bugüne gelmesi bugün yapılması ve çok daha uzun yıllar devam etmesine olan inancımı da ifade etmek istiyorum. Yapılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Belediyemizin ev sahipliğinde yapılan bu festival yoğurt özelinde ama tüm Silivri’nin sahip olduğu, Silivri’nin değerlerinin birliğinin beraberliğinin huzurunun ve güzelliğinin ifade edilmesi insanların ortak coşkuları birlikte yaşamasına vesile olmak gibi önemli anlamlar taşıyor. Bunun yıllarca devam etmesini diliyoruz. Coşkunun, sevginin kaynaşmanın barışın kardeşliğin ilçemizde her zamanki gibi hüküm sürmesini sonsuza kadar böyle devam etmesini, bu festival münasebetiyle bu konudaki temennimizi bir kez daha iletmek istiyorum. Tabi konu yoğurt festivali olunca şu anda bulunduğumuz, İstanbul’un en güzel sahillerinden biri olan Silivri sahillerinde işletmecilik yapan arkadaşlarıma her aman söylediğim gibi çağrımı yinelemek istiyorum. Dışarıdan gelen misafirlerimizin Silivri yoğurdu yemek istiyorum dediğinde gidebileceği yerlerimizin eksikliğini görüyorum, bu konuda girişimcilerimizden adımlar atılmasını bekliyorum. Festival dediğimizde coşku ve eğlenceyle beraber düşünmek gerekir. Ancak festival programımızdaki bu kısımlar iptal edildi. Hepinizin malumu olduğu ve hepimizin de içini acıttığı gibi son günlerde artan terör olaylarıyla verdiğimizin şehitlerin sıcak acıları üzerine eğlenmekte toplum olarak ta içimizden gelmiyor. Millet olmanın zaten ölçüsü ve gereği de budur. Acı günde tatlı günde paylaşabilmeyi becerebilmektir millet olmak. Bu konuda Belediyemizin bu acılara ortak olma anlamında gösterdiği duyarlılığı da buradan teşekkürle belirtmek istiyorum. İnşallah en kötü günümüz böyle olsun. Daha güzel günlerde daha coşkulu festivallerde buluşmak üzere hayırlı uğurlu olsun ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara Sanat parkında yoğurt ikram edildi.

Haberin videosu için alternatif link