Abbas Güçlü Eğitimin Önemine Dikkat Çekti

Gazeteci- Yazar Abbas Güçlü, 53.Yoğurt Festivali kapsamında Silivrililerle buluşarak 'Eğitim nereden geldi, nereye gidiyor?' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Abbas Güçlü Eğitimin Önemine Dikkat Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci- Yazar Abbas Güçlü, 53.Yoğurt Festivali kapsamında Silivrililerle buluşarak ‘Eğitim nereden geldi, nereye gidiyor?’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Silivri Belediyesi 53.Yoğurt Festivali Söyleşi Günleri kapsamında Silivrililerle buluşan Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü ve köşe yazarı Abbas Güçlü, Sanat Parkı’nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Eğitim nereden geldi, nereye gidiyor? Konulu söyleşisinde eğitimin önemine dikkat çeken Güçlü, yerel yönetimlere ve anne babalara bu konuda çok büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. 

GÜÇLÜ; “ANNE VE BABALAR DİZİLERE DEĞİL, EĞİTİME KAFA YORMALI”

Eğitime kafa yormuyoruz diyen Güçlü konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dünyaya baktığınız zaman, eğitim ve bilimin kalkınmışlık oranı arasında büyük bir korelasyon var. Eğitim ve bilimde kim çok iyi ise, kalkınmış uluslar arasında en ön sırada yer alıyor. Amerika bugün tüm dünyaya patronluk yapıyorsa, bu gücü eğitim ve bilimden alıyor. Dünyanın en iyi üniversiteleri, en iyi eğitimi ve bilim yuvaları Amerika’da. Bu konuda en büyük kabahati anne ve babalarda buluyorum. Sizlere sorsak hayatınızdaki en önemli şeyin çocuklarınız olduğunu söylersiniz, çocuklarınız ve onların geleceği.. Gelecekleri için en önemli şey de eğitimdir. Fakat hiçbir anne baba sandık başına giderken adaylara ‘Sen benim çocuğumun geleceği için ne vaat ediyorsun?’ diye sormuyor. Bu nedenle de liderler eğitim üzerine kafa yormuyor ve politika geliştirmiyorlar. Anne ve babalar kafalarını dizilerden kaldırıp, çocuklarının geleceği için kafa yormaları gerekiyor. Eğitime kafa yormadığımız sürece, Türkiye’nin de çocuklarımızın da bir yere gelmesi mümkün değil..!

“HEPİMİZ TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMALIYIZ”

Osmanlı’nın yıkılmasının nedeninin eğitim ve bilimden uzaklaştığına dair senaryolar vardır. Atatürk bunu gördü ve cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, tüm yokluklara rağmen eğitime para yatırdı. Milletvekillerine verecek para yokken, yurt dışına gençler gönderdi. Belediyelere bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Halka hizmetse eğitimden daha önemli bir alan olamaz. Çocuklarımız iyi bir eğitim alsa, iki yada üç jenerasyon çok iyi eğitilse on sene sonra bu çevrenin çok iyi korunmasına, kaldırımların değişmesine gerek yok. Çok iyi yetişmiş nesiller, bu kenti uçurur götürürler. Öğrencilere, çocuklara ve gençlere yönelik çok iyi hizmetler yapılabilir. Silivri deyince akla Cezaevi değil, okullar ve eğitim çalışmaları gelmeli. Silivri Türkiye’nin en aydınlık kentlerinden bir tanesi. Eğitime çok çok daha fazla kaynak ayırmamız gerekiyor. Devlet bu işi beceremiyor, altından kalkamıyor. O zaman hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız.”

IŞIKLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Abbas Güçlü’yü Silivri’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar kendisine Silivri Yoğurdu ve Yoğurtçu Heykeli hediye ederek, festivale katılımı ve verdiği bilgiler için teşekkür etti.