Festivalin1.gününde coşku tavan yaptı

Silivri Belediyesi'nin bu yıl 56.sını gerçekleştirdiği Yoğurt Festivali ilk gün sahne programı dolu dolu geçti. Dans gösterileri, yarışmalar ve konser programları ile devam eden festival programı renkli görüntülere sahne olurken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikleri binlerce Silivrili izledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Festivalin1.gününde coşku tavan yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 56.sını gerçekleştirdiği Yoğurt Festivali ilk gün sahne programı dolu dolu geçti. Dans gösterileri, yarışmalar ve konser programları ile devam eden festival programı renkli görüntülere sahne olurken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikleri binlerce Silivrili izledi.

IŞIKLAR: “YARIM ASIRLIK BİR FESTİVAL..”

56 yıldır süre gelen festivalin kurulduğu günden bu yana aynı amaçla sürdürüldüğü ifade eden Başkan Işıklar, festivalde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Yarım asrı geçmiş bir geleneğin sürmesi demek; o kasabanın, o şehrin hafızasının devamı demektir. Bu festivali düzenlerken, yoğurdun sadece tanıtımının dışında bir sektör oluşturmak, üretimi desteklemek ve binlerce yıldır ilçemizde süre gelen hoşgörü ve barış ortamını yaşatmak amacındayız.” Silivri’de yapılan festivallerin tarım festivalleri olduğuna dikkat çeken Işıklar; “Silivri festivallerinin dikkat ederseniz -yoğurt, karpuz, domates, kavun ve bamya- tarıma dayalı olmasının bir önemi ve anlamı var. Silivri 430 km2 tarım arazisiyle bir tarım ilçesi. İstanbul’un beşte biri yüzölçümünü kaplayan Silivri, demografik yapısına, renkliliğine ve çeşitliliğine rağmen İstanbul’un en huzurlu ilçesi. Bunu yapan sizlersiniz” dedi.

“TOPRAKLARIMIZIN NE TERMİK SANTRALLE KATLEDİLMESİNE, NE DE BETON YIĞINIYLA YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Işıklar, ülkenin içinde bulunduğu zorlukların, birlik ve beraberlikle üstesinden gelinebileceğini ifade ederken; “İçinde yaşadığımız zor şartları hepimiz görüyoruz, bu sıkıntıları aşmanın yolu, işte bu meydanları doldurmak! Kadın erkek, çoluk çocuk bu meydanlarda buluşacağız. Bizi dışardan bölmeye, parçalamaya, bu ülkenin huzuruna çomak sokmaya çalışanlara ‘Biz sizden korkmuyoruz, meydanlardayız’ diyeceğiz. Birlikte yaşamak en büyük meydan okumaktır. Sokağa çıkacağız, geleneğimizi göreneğimizi, bizi var eden değerleri yaşatacağız. İşte festival bu demek” şeklinde konuştu. Tarımın Silivri’nin ve tüm ülkenin geleceği olduğunu savunan Başkan Işıklar: “Festivallerle üretim gücümüzü, Allah vergisi toprak zenginliğini o beton yığınlarından uzak tutacağız. Ne termik santralle burasını katletmeyi, ne beton yığınıyla yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Böyle meydanları dolduracağız, bu meydanlar bize lazım. Bu millet tüm zorlukları aşacak güçte. Elinde sonunda bu ülkenin her sokağında, her köşesinde elini kolunu sallayarak gezecek adalet, özgürlük, barış ve huzur. Bu ilçenin de sokaklarında kardeşlik duygusunu sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

SAHNE PROGRAMLARINI BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ

Okay Temiz ve Ritim Grubunun mini konser programıyla başlayan gösteriler, Afrika Dans Grubu’nun sahne programıyla devam etti. Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü de festivalin ilk gecesi sahne alarak, Bursa ve Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi ile bahar dansı sergiledi. Yoğun kalabalığın yaşandığı 56. Yoğurt Festivali ilk gün sahne programını binlerce kişi izledi.

YOĞURT YEME YARIŞMASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Silivri Yoğurt Festivali’nin geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tepsi yoğurdun içinde saklanan altını bulmak için yapılan yarışma çekişmeli geçerken, elleri bağlı şekilde kaşık kullanmadan tepsiye yerleştirilen altını bulan genç büyük sevinç yaşadı. Festivale katılan tüm konuklara yoğurt ikram edildi.

HAKAN ALTUN GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Gecenin finalinde Hakan Altun sahne aldı. Esprili üslubu ve sıcak davranışlarıyla gönülleri fetheden Altun, gösterdiği performansla büyük alkış aldı. Işıklar’ın termik santral ile ilgili konuşmasına gönderme yaparak, Silivri’de termik santral yapımına sahnede tepkisini gösteren, koyu Beşiktaş taraftarı olan Altun; “Çarşı termik santrale karşı” diyerek destek verdi. Altun konserinde ‘Teklif ediyorum, benimle evlenir misin?’ şarkısını söylerken, Silivrili iki ayrı çifte romantik anlar yaşattı. Meltem Yıldız ve Alper Özkan ile Deniz Topçu ve İsmail Bilgi çiftini sahneye davet eden Altun, çiftlere unutulmaz bir anı yaşattı. Hakan Altun, şarkısını diz çökerek evlenme teklifi yapan Alper ve İsmail ile birlikte söyledi.

56.YOĞURT FESTİVALİ PROGRAMI

7 TEMMUZ CUMA

11.00- 19.00 Çocuklara özel oyun alanları – Boşnak Bahçe Mevkii

14.00 Plaj Futbolu – Kumluk Mevkii

14.00 – 17.00 Satranç Turnuvası – Kalepark

15.00 -  Deniz etkinlikleri – Dalgakıran Mevkii

16.00 Karaoke Yarışması – Silivri Sahili

17.00 Tavla Turnuvası - Atatürk Meydanı

18.00 Basketbol Turnuvası – Erseven Sitesi yanı

18.00-00.00 Kültür Merkezi – Mahalle Evi - Eykom Yılsonu Karma Sergisi -  Silivri Sahili

16.00-19.00 Canlı Langırt – Silivri Sahili

18.00 – Briç Turnuvası – Yaşar Kemal Sergi Salonu 

19.30 Sahne Programları – Festival Sahnesi

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Salsa Gösterisi

Majör İstanbul

Beydans Zeybek Gösterisi

Aydilge Konseri

Yoğurt Yeme Yarışması

Özgün Konseri

8 TEMMUZ CUMARTESİ

11.00- 19.00 Çocuklara özel oyun alanları – Boşnak Bahçe Mevkii

14.00 Plaj Futbolu – Kumluk Mevkii

14.00 – 17.00  Satranç Turnuvası - Kalepark

15.00 Tavla Turnuvası - Atatürk Meydanı

16.00-19.00 Canlı Langırt – Silivri Sahili

18.00 Yoğurt Mayalama Yarışması – Sanat Parkı

18.00 Basketbol Turnuvası – Erseven Sitesi Yanı

18.00 – 00.00 Kültür Merkezi – Mahalle Evi- Eykom Yılsonu Karma Sergisi

20.30 Sahne Programları – Festival Sahnesi

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Bale gösterisi

Yoğurt Yeme Yarışması

Pinhani

Fettah Can Konseri