Karpuz Festivali Yoğun Katılım ve Coşkuyla Gerçekleşti

Sulama yapılmadan yetiştirilen Kadıköy Karpuzu'nun tanıtılmasının amaçlandığı Kadıköy Karpuz Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı. Karpuz güzeli ve En İyi Karpuz yarışmalarının ilgiyle takip edildiği festivalin finalinde Baha sahne aldı.

Karpuz Festivali Yoğun Katılım ve Coşkuyla Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sulama yapılmadan yetiştirilen Kadıköy Karpuzu’nun tanıtılmasının amaçlandığı Kadıköy Karpuz Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı. Karpuz güzeli ve En İyi Karpuz yarışmalarının ilgiyle takip edildiği festivalin finalinde Baha sahne aldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği tarım festivallerine devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Silivri Belediyesi Karpuz Festivali’nde en iyi karpuz yarışından dans gösterilerine, karpuz güzeli yarışmasından konserlere ve karpuz yeme yarışına kadar birçok etkinlik yer aldı. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yöneticileri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, İl ve ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanlarının katıldığı Karpuz Festivali’nde yaşlı genç, kadın çocuk demeden tüm Kadıköy Mahallesi festival alanındaydı. Festivalin sunuculuğunu Silivri Belediyesi İdari İşler Amiri Olcay Yılmazer üstlendi.

 

IŞIKLAR: “TOPRAKLARIMIZIN KORUNMASI GELECEĞİMİZİN KORUNMASIYLA EŞDEĞER”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Festivalimize başlarken o günkü muhtarımıza ve şuan görev yapan muhtarımızı çok büyük emek gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu çabaların, gayretlerin devamı için tüm Kadıköylü hemşerilerimden destek bekliyorum. Bu yıl festivalimize 29 üreticimiz katıldı. Her yıl artarak, güçlenerek devam ediyoruz. Festivallerimizi yapma sebebimiz sadece eğlenceden ibaret değil. Silivri’mizde yoğurduyla, karpuzuyla, kavunuyla, domatesiyle, bamyasıyla, böreğiyle anlamlı ve önemli bir gücümüz var. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de önemli bir yazar olan Abbas Güçlü ’nün Silivrimiz ile ilgili yazdığı ulusal basındaki yazısından sonra çok güzel tepkiler aldım. Bu ne kadar doğru bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Silivri’mizin bu tarım gücünü, üretimden gelen gücünü korumamız gerektiğini şimdi daha iyi anladık. Topraklarımızın bizim için bir değer olduğunu, geleceğimiz olduğunu çevremizdekiler şimdi daha iyi anlıyor. Biz bunu biliyorduk. İşte buğdayımız; çiftçimizin elinde kaldı! Ayçiçeğinde, karpuzda da bunlar yaşanıyor. Bu toprakların korunmasının, bizim geleceğimizin korunması ile eşdeğer olduğunu biliyoruz. Biz topraklarımızın rezidanslar, AVM’ler ile birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Bizi sonsuza dek besleyecek, bizi refaha, eşitliğe, adalete, zenginliğe götürecek en önemli gücün topraklarımız olduğunu biliyoruz. Korumak için de meydanlarda hep beraber bu gücü tanıtmak gerektiğini biliyoruz.

 

“TÜRKİYE’YE GÖZ DİKENLERE, BU MEYDANLAR DERS OLSUN!”

Türkiye’nin en iyi karpuzun Kadıköy’den yetiştiğini tüm Türkiye öğrenecek. Israrla, inatla buna devam edeceğiz. Türkiye en iyi domatesinin Değirmenköy’de yetiştiğini öğrenecek. Türkiye’nin en iyi kavununun Selimpaşa’da, en iyi yoğurdunun Silivri’de olduğunu öğreneceğiz, markalaştıracağız değerlerimizi! Çoluk çocuğumuza iş, gelecek vadettiğini hep birlikte göreceğiz. Cumhuriyet değerleri içinde, demokrasi ile Atatürk’ün çizdiği çağdaş Türkiye’nin ışığında olacak. Biz büyük bir aileyiz. Barış içinde, huzur içinde bu meydanları doldurduğumuz gibi, ötekileştirmeden çoluk çocuk, yaşlı genç ayrımı yapmadan burayı memleket saymış herkesi kucaklayan bir anlayışla çalışıyoruz. İşte bu meydanlarda sizleri gördükçe daha çok gururlanıyorum. Size teşekkür ediyorum. Festivallerimizin böyle bir amacı olduğunu ve hayata geçtiğini sizler gösterdiniz. Türkiye’ye göz dikenlere, bizi de orası gibi karıştırmaya çalışanlara bu meydanlar ders olsun! Bu aydınlıklar onların gözlerini kör eder! Biz bölgemizde üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

 

KARPUZ YEME YARIŞI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Festival kapsamında 10- 12 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Katılan tüm çocuklara uçurtma, kitap seti ve kalem setleri hediye edildi.

 

EN İYİ KARPUZ YARIŞMASINA 29 ÜRETİCİ KATILDI

Kadıköy İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam eden festivalin en çekişmeli yarışmalarından biri de En İyi Karpuz yarışmasıydı. Bu yıl 29 üreticinin katıldığı yarışmada karpuzlar, homojenlik, etlilik, aroma, sertlik gibi farklı birçok kategoride değerlendirmeye alındı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Vahap Sarıtaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Ümit Tosun, Gürkan Ekmekçi, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen, Silivri Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk, Kabzımal Fevzi Altınpul ve Hacı Ali Köse’nin jüri üyeliğini yaptığı yarışma büyük heyecan yarattı. Tüm karpuzları tek tek inceleyerek üreticilere başarılar dileyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 7 yaşındaki en küçük üretici Furkan Köse’yi de ayrıca tebrik etti.

 

EN İYİ KARPUZU GÖKSEL OK ÜRETTİ

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Karpuz Üreticilerine ödülleri sahnede Başkan Işıklar tarafından takdim edildi. En İyi Karpuz Üreticisi birincisi Göksel Ok, ikincisi İrem Filizcan ve üçüncüsü de Sertaç Sayın oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

 

BU YIL İLK KEZ KARPUZ GÜZELİ YARIŞMASI YAPILDI

Festivalde bu yıl ilk kez Karpuz Güzeli Yarışması gerçekleştirildi. Altı güzelin yarıştığı yarışmada; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Semih Ayeş ve İbrahim Çeşmecioğlu, CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer ve Silivri Belediyesi Kadıköy Mahalle Konseyi Üyesi Günce Aslan jüri üyeliği yaptı. Karpuz Güzeli Yarışmasının birincisi Cansu Köse, ikincisi Gamze Karagülle ve üçüncüsü de Cansu Çekmez oldu. Dereceye giren güzellere altın ve çeyiz seti hediye edildi. Kadıköy Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu da güzellere birer çeyrek altın hediye etti.

 

BAHA KADIKÖYLÜLERİ COŞTURDU

Silivri Belediyesi 3. Karpuz Festivali sahne programında ilk olarak Silivri’nin yerel gruplarından olan Selymbria sahne aldı. Genç grubun ardından sahne alan Sevtuğ Kasapbaşoğlu Kadıköylüleri coşturdu. Gecenin finalinde ise Baha sahne aldı. Şarkılarını Kadıköylüler için seslendiren Baha, sempatik ve sıcak tavırlarıyla Kadıköylülerin kalbinde taht kurdu. Geç saatlere kadar devam eden konserin sonunda Başkan Işıklar, Baha’ya teşekkür etti. Festivalde Kadıköylü üreticilerin alana getirdiği tonlarca karpuz katılanlara ikram edildi.