Yarım Asırlık Gelenek Yoğurt Mayalama Yarışması

56. yıldır süregelen Silivri Yoğurt Festivali'nde geleneksel hale gelen Yoğurt Mayalama Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Yarım Asırlık Gelenek Yoğurt Mayalama Yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri 56. Yoğurt Festivali kapsamında gerçekleşen Yoğurt Mayalama Yarışması’nda, festivalin de adını taşıyan meşhur Silivri yoğurdunun en iyisi seçildi. Yarım asırdır devam ettirilen Yoğurt Mayalama Yarışması’nda; görünüm, kıvam ve tat olarak üç ayrı kategoride değerlendirilen yoğurtları tek tek inceleyen jüri üyeleri, her sene olduğu gibi bu sene de oldukça zorlandı. İstanbul Aydın Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Nesrin Özer Emre, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Öğr. Selma Keçeci, Moody’s Cafe Restoran Mutfak Koçu ve Şefi Recep Aydoğan ve CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer’in jüri üyesi olduğu yarışmada, katılımcılar hünerlerini sergiledi. Yarışmada 1. olarak dereceye giren Aysun Gündüz’e 1000 TL’lik, 2. olan Münevver Bakanoğlu’na 750 TL’lik, 3. Olan Şazimet Çelik’e de 500 TL’lik hediye çeki armağan edildi. Yarışma kapsamında Selimpaşa Epivates Bigados Derneği’nin gerçekleştirdiği halk dansları gösterisi yarışmaya renk kattı. Kimi yarışmacının çömlekte, kimi yarışmacının da cam kavanozda ve tencerede mayaladığı yoğurtlar, yarışması sonunda alandaki tüm konuklara ikram edildi.