Zafer Bayramında 30.Domates Festivali Coşkusu

Silivri Belediyesi 30. Değirmenköy Domates Festivali, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında çifte bayram olarak kutlandı. En İyi Domates Yarışmasında rekor katılım yaşanırken, festival programı bu yıl da dolu dolu geçti.

Zafer Bayramında 30.Domates Festivali Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 30. Değirmenköy Domates Festivali, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında çifte bayram olarak kutlandı. En İyi Domates Yarışmasında rekor katılım yaşanırken, festival programı bu yıl da dolu dolu geçti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin gelenek ve göreneklerini, yerel değerlerini korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Silivri Değirmenköy Mahallesi’nde gelenekselleşen ve bu yıl 30. su düzenlenen Domates Festivali, bu yıl da dopdolu geçti. Gündüz domates üreticilerinin ürünlerinin sergilendiği festivalin akşam programında da; yarışmalar ve konserler yer aldı.

IŞIKLAR: “TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL DOMATESİ DEĞİRMENKÖY’DE”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği festival konuşmasında şunları söyledi; “Bundan 30 yıl önce başlayan bir festival.. Şehirler için belki kısa ama insan ömrü için, uzun bir zaman. 30 yıl öncesinde düşünülmüş, başlanmış bu anlamlı festivali devam ettiriyoruz. Burada domates üretiminin, tarımın, çiftçiliğin, aile tarımının ancak topraktan mümkün olduğunu anlatmış bu festivali başlatanlar. Değerli büyüğüm, ağabeyim Mümin Tuğlu’ya teşekkür ediyorum. Tarımda kanayan yaramız maalesef iyileşmedi, bu toprakların halen dağılma, parçalanma ve yağmalanma kaygısı altında olduğunu görüyoruz. Biz biliyoruz ki Trakya bir tarım bölgesi. Özellikle Silivri, İstanbul’un yanı başında bu Allah vergisi zenginliğe sahip bir ilçe. Bizim bölgemizde tarımın, özellikle aile tarımının, küçük çiftçinin gelişmesini bu güzelim topraklardan çoluk, çocuğunun geleceğini kazanmasını istiyoruz. Ben inanıyorum ve iddia ediyorum Türkiye’nin en güzel domatesi burada, Silivri’nin böyle bir zenginliği var. Kavunu var, karpuzu var, bamyası var, yoğurdu var hep tarım zenginlikleri var. Bu festivalleri yaparken, bir gece de eğlence yapalım diye yapmıyoruz. Türkiye’nin tarım konusunda sözü olan, düşüncesi olan büyük bilim adamlarımızı getirdik. Tarımdaki kanayan yarayı, çareleri konuştuk. Bu günün özel bir anlamı da var. Bugün Zafer Bayramı, 30 Ağustos’ta 30. Domates Festivalimizi kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş ateşi 92 yıl önce bugün yakıldı ve o ateş hiç sönmeyecek. Yanan o ateş bu gün Cumhuriyetimizi aydınlatıyor. Sizler de onun aydınlık yüzlerisiniz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı yürekten kutluyorum.”

DOMATES GÜZELİ MELTEM BAŞKURT OLDU

Festivalin en renkli yarışmalarından olan Domates Güzeli Yarışması’nda bu yıl 12 güzel yarıştı. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, Değirmenköy Muhtarları Şenol Köroğlu ve Özay Demir, Kent Konseyi Temsilcisi Aysun Sezgin ve Değirmenköy Mahalle Konseyi Üyesi Zübeyde Ergin’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Domates Güzeli Birincisi Meltem Başkurt, İkincisi Aleyna Aktürk ve Üçüncüsü de Merve Yazıcı oldu. Dereceye giren güzellere altın hediye edildi.

EN İYİ DOMATES YARIŞMASINA REKOR KATILIM

Yılın İlk Domates Üreticisi olan Şaban Uzun’a ve En İyi Domates Üreticilerine ödülleri sahnede takdim edildi. Geçtiğimiz yıl 77 üreticinin katıldığı En İyi Domates Yarışmasına bu yıl 79 üretici ile rekor katılım sağlandı. 10 ayrı cins domates üzerinden İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Domates Üreticilerine ödüllerini ilçe protokol üyeleri takdim etti. Üreticilere, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın birincisi Ertuğ Cem Ceylan, ikincisi Rahmi Öztürk ve üçüncüsü de Rahmi Mert oldu.

İREM DERİCİ İLE MUHTEŞEM KONSER

Domates Festivalinin sahne programında Kültür Merkezi dans gruplarının ardından ilk olarak Rumelili Kemal ve Orhan sahne aldı. Trakya müzikleriyle Değirmenköylüleri coşturan ikilinin ardından finalde sahne alan İrem Derici, Değirmenköy’ü salladı. Topuklu ayakkabılarını çıkararak konsere devam eden Derici, samimi ve doğal tavırlarıyla unutulmaz bir konser yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı festival gecenin ilerleyen saatlerine kadar aynı coşkuyla devam etti. Derici’ye plaket ve çiçeğini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar takdim etti. 

Haberin foto galerisi için alternatif link

Haberin videosu için alternatif link